Homo turku seksi eroottisia tekstejä

homo turku seksi eroottisia tekstejä

. Sallitko, että Alma Media käyttää sijaintitietoasi? Eihän heteroitakaan nimitellä heteroiksi joka käänteessä. Luonnollisesti tässäkään en voi kertoa yksityiskohtia ja meidän toiminta on laitonta myös Suomessa, Venäjästä puhumattakaan. Brasilian sambakarnevaaleilla… onko sielläkin pelkkiä homoja? Ennen lähtöä Lehtolainen, Leena. Jos joku kertoo olevansa homo, minusta oikea vastaus siihen on — jaa. Lukijaa kuljetetaan kirjassa luvun kyläyhteisöstä kohti nykypäivää.

Itsetyydytys thai hieronta homo hyvinkää

Itse taidan julistautua puolivammaiseksi kaupunkilaiseksi. Ihan hetero olen , vetoa naisiin en ole koskaan tuntenut ,miehiin kyllä sitäkin enemmän. Enbuske voi ihan rauhassa olla hetero tai homo , tilanteen mukaan. Halla-aho, Hakkarainen ja melkeinpä heidän koko edustajaryhmä on kerran tai kaksi tuomittu yhden lauseen perusteella kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Enbuske käyttää kaksi kertaa tässä blogissa kansanryhmää halventavaa sanontaa: Eiköhän nyt voitaisi tehdä rikosilmoitus.

Tosin lienee vaikea uskoa kanteen menestyvän oikeudessa, koska mitä ilmeisemmin blogisti suuntaa halventavat sanansa suomenkielisiin. Tällä kertaa Enbuske ei osoitellut erityisesti miespuolisia. Samalla voitaisiin perata Enbusken kaikki IL-kolumnit. Jos enbusken koko blogituotannon suomalaisvastaisuus ja kansaa vähättelevä henki ja ydin suunnattaisiin jotain toista ryhmää vastaan, niin samoita teksteistä PS-edustajalle luettaisiin elinkautinen-tuomio.

Luultavasti sensuuri yrittää rajoittaa taas kerran perustuslaissa säädettyä sananvapautta tämän kommentin osalta. Alkaa olla väsynyt nykyinen Presidentti. Kyllä joku virka täytyy löytää gutseninallekin. Entisille urheilijoille ja laulajille. Sekä tietty tv persoona jaanalle. Olen bi, seksuaalisesti siis kaikkiruokainen. Suosittelen monipuolista eroottisesti latautunutta elämäntapaa suvakeille.

Ei tule aika pitkäksi eikä lyhyeksi. Tähän asti olen kuullutkin pelkästään vakuutteluja siitä, miten homous on kenties osa geeniperimää tai jotain mihin ihminen ei voi itse vaikuttaa.

Tämän blogin otsikossa kuitenkin kerrotaan, että homoksi voi vain alkaa eli se onkin oma valinta. Kyllä minäkin tunnustaudun homoksi kuin se lapinmies, jolle lesbo totesi tykkäävänsä nuolla pimppiä. Kyllähän sitä varhaisessa teini-iässä kokeiltiin poikien kesken kaikenlaista kun ei oikein muuta tiedetty ja tytöt olivat luvulla niin kainoja.

Ystäväpiirissäni on vielä yksi homoystävä, toinen siirtyi jo toivottavasti homojen taivaaseen. Muistan aina kuinka riipaisevasti hän kuvaili nuoruuttaan ja jo miehuuttaankin täysin homokielteisessä Suomessa vielä luvullakin, jolloin hän uskaltautui kuitenkin tulla ulos kaapista. En sitä kuitenkaan tee, annan heille kuten kaikille saman ihmisarvon.

Tässä asiassa on menty väärään suuntaan. Jos homot olivat ennen kaapissa, ovat he nyt hypänneet kaapin päälle. Jopeph Nicolosi kirjoitti Crisis-magazine -lehteen kokemuksistaan miespuolisten homojen terapiasta. Hän ei pidä nykyisestä LGBT-liikkeen toimintastrategiasta, jonka mukaan homoseksuaali tarvitsee yksilönä omanlaatuista ymmärrystä. Homoseksuaalin ihmisen ihmisyys on tunnustettu samoin kuin heteroseksuaalin, joten mitään ylilyöntejä asiassa ei tarvita. Hän on sitä mieltä, että eroottinen illuusio on kaapannut todellisuuden.

Hollywood ja Obaman hallinto on edesauttanut tätä vääristymää. Gay-maailmassa on paljon tyytymättömyyttä, eikä tämä tyytymättömyys johdu huonosta kohtelusta, vaan on homojen itsensä kokemien traumojen, isä-suhteen, perheettä jäämisen aiheuttamaa. Homoseksuaalinen käytös on oireenomainen haava, mikä on erottanut pojan sisäisestä maskuliinisuudesta, mihin hän epäonnistuu saamaan yhteyden, ja heteroseksuaalinen häiriintymätön gender-identiteetti rikkoutuu.

Herkkä poika kärsii siitä, ettei saa rakkautta omalta isältään tai oman sukupuolensa kasvattajalta. Isältä odotettu rakkaus ei tule tyydytetyksi, niin rakkaus kääntyy biologisesti toivotusta suunnasta. Homoseksuaalisuus syntyy siis konfliktista, ristiriidasta hyväksyä luonnollinen sukupuoli, konfliktista vanhempien ja lasten kesken.

Homoseksuaaleilla on heteroseksuaaleja enemmän erilaisia ongelmia suhteissaan: Ongelmat eivät johdu syrjinnästä, epäoikeudenmukaisesta kohtelusta tai siitä, ettei tule hyväksytyksi. The traumatic foundation of male homosexuality. Mahtava kirjoitus ja kiitos siitä. Suvaitsevaisuudella ja rakkaudella pääsee pitkälle tai ainakin saa elämänmakuisen elämän. Yritetään suvaita itseämme ja ihan kaikkia!

No siinähän homostelette ihan rauhassa, tokkopa tuo kenellekkään kuuluu mitä kaksi tai useampi ihmistä keskenään tekevät, kunhan se vaan tapahtuu yhteisymmärryksessä. Avioliitto on suvunjatkamisinstituutio eikä kuulu homoille. Jos tulee homoavioliitto, se laskee homojen yhteiskunnallista statusta johtuen siitä että hiljainen enemmistö on kanssani samaa mieltä. On vaara että se purkautuu väkivaltana homoja kohtaan, kuten tapahtuu maissa joissa homoavioliitto on voimassa.

Koska olen homojen puolella, en halua että homot joutuvat syntipukiksi yhteiskunnan instituutioiden tärvelemisestä. Avioliitto ei ole ole ollut suvunjatkamisinstituutio vuosikymmeniin ja hyvä niin.

Avioliiton voi solmia ilman suvunjatkamisaikomusta ja sukua voi jatkaa ilman avioliittoa ja hyvä niin. Väitteellesi väkivallan ja homoavioliittojen yhteydestä ei ole mitään katetta todellisuudessa. Väkivalta homoja kohtaan homoseksuaalisuuden vuoksi ei ole yleisempää maissa, joissa homoillakin mahdollisuus avioliittoon keskenään. Toisekseen, en ole vieä kuullut ensimmäistäkään asiallista syytä sille, miksi homojen pitäisi saada solmia avioliitto.

Eihän heidän yhteiseloaan ja -asumistaan kukaan ole muutenkaan kieltänyt. En nyt tarkoita että juuri meidän tämä perinteinen virallinen avioliito pitäisi tähän asiaan liittyä, mutta jonkinlainen parisuhde kuitenkin jossa myös vastuut ainakin edes lapsista kannetaan. Toki on meidän kulttuurissamme mahdollista varsinkin miehen tehtailla lapsia vaikka kuinka paljon, kun voi jättää näiden elatuksen ja kasvatuksen yhteiskunnan ja yh-äitien vastattavaksi. Mutta siis kyllä tähänkin omat ongelmansa liittyy, vaikka monet saattavat katsoa että näin se rotukin vaan jalostuu paremmaksi, kun näin ikäänkuin valiosiitosorit päätyvät naiset astumaan tai siis ainakin naisille mieleisimmät miehet jotka nämä astujoikseen valitsevat.

En nyt lähde pakertamaan asiaan liittyvistä ongelmista ja kielteisistä seuraamuksista joita on paljonkin, mutta jo tämä rodun paremmaksi näin jalostuminen on jo sekin varsin kyseenalainen, siksi kun liian yksipuoliseen asiaan näin päädytään keskittymään tässä rodun jalostumisessa näin mennen. Ristiriitaa aiheuttavatkin päättäjät, jotka eivät ymmärrä mitä ovat tekemässä. Homot ja heterot ovat samoja ihmisiä, samat säännöt kummallakin, vääriä tekoja syntiä ei pidä silittää myötäkarvaan.

Jos laki on kirjoitettu niin, että se sallii synnissä elämisen, tämä ei edellytä, omaksi onneksemme että sitä noudattaisimme. Muuten jees kirjoitus, muttei kukaan enää koulussa homottele. Se oli haukkumasana joskus reilut 10v sitten, ei enää aikoihin. Annetaanko koulussa harhaanjohtavaa tietoa homoudesta, vai pidetään totuudenmukaisesti esillä kyseessä olevan luonnonlakien vastainen ilmiö.

Lasten päät voivat mennä pyörälle ristiriitaisesta opetuksesta. Muunnelluilla totuuksilla on lyhyet jäljet, niinkuin valheillakin. Näissä pohdinnoissa unohdetaan ihmislajin lisääntymisen lainalaisuudet. Lisääntymiseen liittyviä pakollisia asioita ei voi kyseenalaistaa. Ne ovat ihmisen sisälle kasvaneita evoluutiosta tulevia asioita,jotka ovat vaistonvaraisia pakollisia toimintoja niin kauan kuin ihmislaji lisääntyy ja on olemassa.

Ne eivät ole muuttuneet erilaisiksi,eivätkä muutu,vaikka mitä väitettäisiin. Normaali kiima miehen ja naisen välillä ei katoa mihinkään. Mutta sitä vastoin tämä ihmisillä tähän asiaan ja koko lajin evoluutioon ja pärjäämiskamppailuihin eri kansanryhmienkin ja kulttuurien kanssa liittyvä kulttuurinen aspekti jää minusta nykyään paljolti huomiotta.

Kulttuurissamme on tapana niin heterojen kuin homojen ja myös kaiken maailman Ebuskien ja erityisesti vihervasurien ja feministien toimesta valtamediassa vetää näitä miehiä joka käänteessä kuin vierasta sikaa. Siis herjata parhaan kykynsä mukaan ja tuomita kelvottomiksi luusereiksi ja suoranaisesti demonisoida. On hämmästyttävää miten tällaista pidetään ihan asiaan kuuluvana juttuna, ja samalla vielä esiinnytään niin kauhiastas suvaitsevana.

En viitsi ladella niitä nimityksiä ja klisemäisiäkin herjoja herja ja halveksinta siis määrittyy suhteessa aikansa valtakulttuuriin ja sen arvoihin ja tapoihin mitä valtamediassa näistä miehistä tavan takaa esiintyy ja vaikka missä asiayhteyksissäkin. Sanovat että joskus muinoin oli kulttuurissamme naiset joilla oli n. Ajan saatossa vaan erilailla ja vaikka ihan vastakkaisestikin näiden asioiden suhteen käyttäytyvät tulevat kieroon katsotuiksi ja suoranaisesti demonisoiduiksikin.

Näin on aina ollut ja tulee olemaan jatkossakin, ei pitäisi olla yllätys kenellekkään. Enbuske on oikeassa siinä ettei ihmistä pidä leimata eikä hänen makuuhuone touhut toisaalta kuulu kenellekään muulle. Nostaakohan poliisi tutkimukset tästä kolumnista kuten halla-ahon ym. Ei Suomi ole mihinkään muuttunut sitten lakien ym. Samaa ahdasmielisyyttä julistetaan herätysjuhlilla ja kirkoissakin edelleen. Miksi heitä ei syytetä kiihoittamisesta kansanryhmää vastaan yhtä pitävin perustein kuin muitakin.

Jokainen voi sanoa itseään miksi haluaa mutta ei se takaa oikeuksia tai arvostusta julistamalla itsensä homoksi tai vastaavaksi. Julistaudu alkohoilstiksi ja uskovaiseksi kuten monet julkkikset siinä saat sympatiaa.

Alkoholista saarnaavat ja tupakan vastustajat ovat syyllistyneet vuosia kiihoittamiseen kansanryhmää vastaan. Ei ole tuomittuja lainkaan eikä syytteisiin joutuneitakaan yhtään.

Tälläinen vuosi jota vuotta itsenäiseksi kutsutaan on edelleenkin. Syrjijät päättää ja kiihoittavat kansaa lupauksillaan joita ei ole tarkoitus pitää. Juuri tähän asiaan viittasinkin tuolla aiemmassa kommentissani. Koulussa on käyty, eli uskonto, toivottavasti, on vain osa historian hulluutta. Eli vähemmän suhmurointia ja muitten huijaamista a la kepu niin vielä tulee ihan yhteiskuntakelpoinen ex kepulainen!

Jos kepuilun voisi vaihtaa homoiluun, jos hormooneja riittää -niin vähällä olisi yksi kansalainen pelastettu -heh-. Käsittämättömällä tavalla maalaisia ja vammaisia alentava kommentti! Jos tämä ei ole syrjintää, niin mikä sitten on? Olen maalta, homo, kristitty ja kepulainen. Taidanpa kiinnittää takkiini tarran puolivammainen — taikka vammainen. Siitä tosin saa varmaan syrjintäsyytteen. No — kiinnittiväthän puolalaisetkin Daavidin tähtiä vaatteisiinsa sodan aikana, kun juutalaisten oli pakko sitä kantaa.

Jäi varmaan epähuomiossa miinus EU-kausi eli kuulumme länteen-prosessi. Monia asioita on kysytty EU: Yhtenä esimerkkinä käy vaikkapa se, että ennen vaaleja ei kerrota tai oikeastaan ei paljasteta uuden tulevan vaalikauden aikeita. Ne paljastuvat vasta, kun hallitus on muodostettu, jolloin alkaa olla liian myöhäistä. Ja siinä tilanteessa ei homottelu auta.

Uuden polven demokratiahengen mukaista on, että salataan, ei kerrota etukäteen tai valehdelllaan. Hallitus Soineineen tuli ulos kaapista.

Onneksi kristikansa ei tee syntiä valehdellessaan, koska kymmenen käskyä ei kiellä valehtelua, huoraamisen kyllä. Homoista ei halaistua sanaa. Mitähän olisi kristikansan elämä, jos oliskin 1. Huonosti olet lukenut läksysi, tai ymmärryksesi on vajavainen. Tämä homo-asialla tapahtuva jatkuva sarjatulitus antaa vaikutelman, että väestöstä n.

Tämä on sairasta, jos kenen tahansa ihmisen pitää koko ajan toilottaa seksuaalisuuttaan ja seksiä jopa mielenosoituksissa huutaa asiaansa julki. Toinen vaihtoehto kailotukseen on tietysti kaikkeen muuhun turhautunut oma elämä.

Jokainen saa vapaissa länsimaissa harrastaa seksiä siten kuin itse haluaa, mutta ei sitä koko maailmalle tarvitse kailottaa. Ei se muiden seksielämä juuri ketään ulkopuolista ja täysijärkistä kiinnosta. Koska itse ihminen asetetaan siihen arvoon mihin ihminen kuuluu? Nyt ihmisen on korvannut se miten ja kenen kanssa räplää ja usein vielä missä, hyi helvetti tätä kollektiivista typeryyttä kun voitaisiin nauttia elämästä tasapainoisena ihmisenä.

Kirkon perusopetuksen mukaan perustuu raamattuun samaa sukupuoltaolevien ei tule himoita toisiaan, tähän liittyen myös seksuaalinen kanssakäyminen ei ole Jumalan tahdon mukaista. Näistä lähtökohdista mitataan Eduskunnan arvovalta, koskien sukupuolineutraalin avioliiton vahvistamista lailla. Säilytämmekö edelleen kristillisyytemme, vai olemmeko murentamassa sitä, pala, palalta. Pitää huomioida, ettei tämä sulje pois kenenkään mahdollisuutta, elää omalla vastuullaan, halujensa mukaan.

Miten Tuomas Enbusken sanoma eroaa perussuomalaisten, kiihottamista kansanryhmää vastaan, tuomion saaneiden teksteistä. Ei mitenkään muuten , paitsi vihapuheen kohteen kannalta. Sana ja mielipiteen ilmaisun vapaus on vain oikealla tavalla ajattelevilla. Tarkemmin sanottuna olemassaolevan yhteiskuntajärjestyksen vastaista informaatiota, ajatelkaa vaikka päihdelakien täydellistä halveksintaa. Jotkut täällä ihmettelevät miksi tällaisia kirjoituksia, homoista puhumista tai kulkueita tarvitaan.

Niitä tarvitaan juuri esim. Ja tätä pitää jatkaa niin kauan että homo-sana tulee samanarvoiseksi heteron kanssa niin että kukaan ei kiinnitä siihen sen kummempaa huomiota. Kaikkein säälittävimpiä ovat fundamentalistikirjoittelijat. Jos ihmiset eivät olisi oppineet ajattelemaan omilla aivoillaan, niin aurinko kiertäisi edelleen maata ihmisten mielestä, punatukkaisia naisia poltettaisiin roviolla noitina ja homot hirtettäisiin.

Valitettavasti noita kahta viimemainittua sitten edelleen tapahtuu joissain maissa fundamentalismin vuoksi. Ihmisen perusominaisuudet määräytyvät geenien perusteella. Geenit taas saadaan vanhemmilta jotka ovat saaneet ne omilta vanhemmiltaan jne. Todellisuudessa mistään syyllisyydestä ei kuitenkaan ole kyse, vaan siitä että ihmiskunnan eloonjääminen on vaatinut sen että meitä on monenlaisia: Jos kaikki ihmiset olisivat hyvin samanlaisia, niin on hyvin todennäköistä että meille olisi käynyt samoin kuin Neandertaalin ihmisille eli olisimme kuolleet sukupuuttoon jossain vaiheessa kun ympäristössä olisi tapahtunut nopea muutos tai jokin uusi bakteeri tai virus olisi ilmaantunut kiusaksemme.

Homous kuuluu tuohon samaan vaihteluun. Sitä ei voida mitenkään poistaa ihmiskunnasta edes nykytieteen keinoin. Joten se on mitä suurimmassa määrin luonnollista. Luonnotonta on sen sijaan väittää ettei se kuulu ihmisyyteen.

Tällaisia väitteitä voivat esittää vain tietämättömät ihmiset jotka eivät halua eivätkä pysty sivistämään itseään. Tietoa tähän on saatavilla ihan helposti vaikka kuinka paljon esim. Aimo Ajattelijalta pitkä selostus, epämääräisin totuuksin. Luonnotonta on sen sijaan väittää, ettei se kuulu ihmisyyteen.

Tällaisia väitteitä voivat esittää vain tietämättömät ihmiset, jotka eivät halua eivätkä pysty sivistämään itseään. Tietoa tähän on saatavilla ihan helposti vaikka kuinka paljon, esim.

On kysymys Jumalan tahdosta, mitä se pitää sisällään ja mitä siihen ei sisälly. Netistä tähän saa todella selkeän opetuksen, etsimällä vaikka: Hän myös väittää että homous voi lisääntyä jos sitä mm. Myös Räsesten vihki-ja perheppi, Luther-säätiön Matti Väisänen pitää homoutta psyykisenä vammana.

Tarkemmin ilmaistuna, että evoluutio suosii sellaisia tekijöitä, jotka paranatavat lajin säilymistä. Lajin lisääntyminen on myös lajille edullinen piirre, koska ryhmässä toimiminen suojaa yhteisöä erilaisilta uhilta. Tämän mukaan homous ei ole evoluution tarvitsema piirre, pikemmin lajin säilymiselle haitallinen tekijä. Nyt homous on saattanut muuttua ihmiskunnalle myönteiseksi ominaisuudeksi, koska liikakansoitus uhkaa maapalloa. Näin pienellä määrällä ei kuitenkaan ole suuriakaan väestöllisiä vaikutuksia.

Toisaalta perinteisellä perhemallilla on suotuinen vaikutus yhteiskuntajärjestyksen kannalta. Ydinperhe tarjoaa lapsille tasapainoisen kehittymisen mahdollisuuden. Samansukupuolisten liitossa lasten kasvatuksesta puuttuu toisen sukupuolen tasapainoittava vaikutus. Samaten vanhempien geeniperimä auttaa ymmärtämään lapsensa kehitystä paremmin , kuin vieraan lapsen kohdalla.

Tämä evoluution yksityiskohdista keskustelu menee jo osittain ohi aiheen, mutta homouden osalta siitä voi sanoa sen että ilmeisestikään se ei ole ollut niin haitallista että se olisi kokonaan hävinnyt. Oletettavasti se liittyy johonkin toiseen hyödylliseen ominaisuuteen kuten vaikkapa älykkyyteen ja on sen vuoksi säilynyt. Oleellista tuossa alkuperäisessä viestissä oli kuitenkin se että jotta olisi jotain mistä evoluutio voi valita niin ensin pitää olla vaihtelua ihmisten perintötekijöissä eli geeneissä.

Ja niitähän tunnetusti on: Hedelmöityksessä kromosomien määrä kaksinkertaistuu eli palaa normaaliksi Joten kombinaatioita on 64 biljoonaa joka on luku jossa on 12 nollaa eli miljoona miljoonaa. Lisäksi tulee mahdollinen geenien vaihto kromosomien kesken meioosissa eli lopputulos on tähtitieteellisen suuri luku.

Pituus on hyvä esimerkki evoluutiosta: Jos ihmisen pituus määräytyisi niin että kun alun perin siitä on ollut hyötyä, niin geeneistä olisi hävinnyt lyhyyden mahdollistava osa, ja jos sen jälkeen olosuhteet muuttuvat siten että lyhyydestä onkin hyötyä, niin lyhyitä ihmisiä ei enää voisi syntyä.

Näin yksinkertainen tuo mekanismi tuskin on. Toinen esimerkki on taiteellinen lahjakkuus. Mitä hyötyä primitiivisissä oloissa eläville ihmisille on ollut taiteellisesta lahjakkuudesta?

Vaikea kuvitella että juuri mitään, kun suurin ongelma on ollut se miten saada ruokaa sen verran että säilyy hengissä.

Mutta jos taiteellinen lahjakkuus liittyykin esim. Joten siksipä meillä on edelleen taiteellisesti lahjakkaita ihmisiä kuten homojakin. On varmasti noin, että älykkyys on evoluutiossa tärkeä ominaisuus. Ei kuitenkaan voi niputtaa älyä ja homoutta keskenään, siten, että homot ovat älykkäitä ja sen vuoksi homous olisi evoluutiossa suotuisa piirre.

Homoissa on sekä älykkäitä, että vähemmän älykkäitä ihmisiä. Evoluution matkalla ihmiskunnan selviytyminen on kuitenkin antanut mahdollisuuden erilaisuudelle. Tähän mennessä en ole esittänyt sellaista väitettä jota tuossa viimeisessä lauseessa todistelet vääräksi eli että homoseksuaalisuudesta olisi ollut suoraan hyötyä evoluutiossa.

Mitä tulee sitten tuohon toiseen esittämääni mahdollisuuteen että älykkyydellä ja homoudella olisi jonkinasteinen linkki, niin se on kiistanalainen. Kuitenkin on olemassa viitteitä siitä että tällainen linkki voi olla olemassa, ks. Analyses of three large, nationally representative samples two of which are prospectively longitudinal from two different nations confirm the prediction. Tässä kannattaa huomata se että tuossa sanotaan että älykkyydestä näyttää seuraavan homoutta, ei toisinpäin.

Suvaitsevaisuus on hyvä ja tärkeä asia. Hämmästyttävää oli kuulla uutisista, että joukko turvapaikanhakijoita on vaihtanut uskontoa tai seksuaalista suuntautumistaan Suomessa hakuprosessin aikana. Homojahan vainotaan tietyissä maissa ja kulttuureissa, eikä vainon kohteeksi mahdollisesti johtuvaa voi palauttaa. Mitä mieltä Tuomas on tällaisesta homoseksuaalisuudesta? Onko kaikki sallittua hakuprosessin edistämiseksi?

Ei se niin vaikeaa ole? Jumala loi ihmisen mieheksi ja naiseksi, antaen ohjeet mukaan elämäämme, jotka takaavat meille hyvän elämän, täällä ajassa ja ennenkaikkea iäisyydessä. Voimme syyttää vain itseämme, elämämme ajautumisesta tuuliajolle. Tämä on kirkkomme ja uskallan samalla todeta, ankarasti mollatun kansanedustaja Päivi Räsäsen viesti koko yhteiskunnalle, viesti, joka ei himmene totuuden edessä. Tämä on demokratiaa, kommenttisi paljastaa Eduskuntamme enemmistön todellisen arvomaailman.

Nähtäväksi jää, pysyykö Eduskunnan kanta lopullisena, nuija on viellä kopauttamatta. Olisi ennen kuulumatonta vahvistaa lailla yhdyselämä, minkä Raamattu tuomitsee Jumalan tahdon vastaisena. Politiikoimiseen ei pitäisi olla sijaa ei poissa oloja, ei tyhjää painalluksia elämämme kalleimpiin asioihin liittyvissä ratkaisuissa.

Eduskunnan enemmistö edustaa Suomen kansan enemmistöä ja kasvava enemmistö maallistuu ja jopa joukoittaan hylkää ev. Eduskunta palvelee kansaa, mitään piittaamatta Raamatusta, Jumalan tahdosta, uskonnolla ei ole mitään tekemistä lakien kanssa.

Tämän perusteella voidaan pitää jonkinlaisena pelleilynä, ministerien ynnä muiden virkavalojen tekemistä Eduskunnassa käsi Raamatulla. Tämä on Raamatun väärinkäyttöä. Jos kansanedustaja on uskossa, niin tottakai hän kunnioittaa Jumalaa kannanotoissaan, itsensä ja koko kansan siunaukseksi. Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Selaimessasi ei ole JavaScript käytössä. Kommenttien lähetys ei onnistu. Käytämme Alma Median sivustoilla evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista hyväksyt evästeiden käytön. Sallimalla saat sijaintiisi perustuen kohdennettua sisältöä, säätiedot ja mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää Alma Median palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin. Sallitko, että Alma Media käyttää sijaintitietoasi? Alma Media voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua sisältöä, mainontaa ja säätietoja.

Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin. Mutta aion olla tästä päivästä lähtien homo, kunnes homo ei enää ole haukkumasana. Se paljastaa suvaitsemattomuuden suvaitsevaisina esiintyvistä ihmisistä.

Siksi aion olla tästä päivästä lähtien homo. Niin kauan kuin homo on koulun pihalla haukkumasana, olen homo. Luuletko, että joka kerran jälkeen menen Aleksille marssimaan ja huutamana siitä muille? Prideen voi muuten tulla myös ylpeästi heterona — etenkin jos on ylpeä heteroudestaan? Brasilian sambakarnevaaleilla… onko sielläkin pelkkiä homoja? Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien asiakkaiden palvelemista on käsitelty myös esimerkiksi Kirjastolehdessä.

Lisätietoja kirjoista saa alhaalta klikkaamalla kansikuvaa. Kannet ovat samassa järjestyksessä, kuin kirjat on tässä hyllyssä esitelty. Cunninghamin teoksissa seksuaalivähemmistöteemat ovat usein esillä. Parhaat esimerkit tästä ovat kahden pojan aikuistumisesta hippiaikana kertova Koti maailman laidalla sekä kolmea naista eri aikakautena seuraava Tunnit. Muiden HLBT-teemojen lisäksi molemmissa kirjoissa sivuhahmona on aidsia sairastava homomies.

Irvingin romaani seuraa erään bi-miehen elämää lapsuudesta aina vanhuuden kynnykselle. Myös transhenkilöitä esiintyy kirjassa useita. Päähenkilön kohdalla pitäisi ehkä puhua panseksuaalista, sillä hänen mielenkiintonsa käsittää sukupuolisen moninaisuuden koko kirjon. Tämä ruotsalaisen homoväestön aids-kriisistä kertova tarina ilmestyi poikkeuksellisesti ensin televisiossa minisarjana, jonka jälkeen kirjat julkaistiin kolmessa osassa: Syvältä riipaiseva trilogia on nyt ilmestynyt kokonaan suomeksi.

Tämä lieneekin listan ainut intersukupuolisuudesta kertova teos. Eugenides palkittiin kirjasta Pulitzerilla vuonna Tositapahtumiin pohjautuva tarina transsukupuolisesta luvun alussa on päätynyt taannoin elokuvaversioksikin, jonka myötä kirjasta otettiin myös meillä uusi painos.

Frankfurtissa yksin asuvat lesbonaiset joutuvat sarjamurhaajan uhreiksi. Päähenkilö Renate joutuu penkomaan kanssasisartensa yksityiselämää ja sotkeutuu erilaisiin verkkoihin. Osin omaelämäkerrallisessa Whitbread-palkitussa esikoisromaanissaan Winterson kuvaa pienessä uskonnollisessa yhteisössä kasvavan tytön tarinaa ja käsittelee myös seksuaalista heräämistä ja ensirakkautta. Seurakuntaa toisena kotinaan pitävän tytön rakastuminen toiseen tyttöön paljastuu koko yhteisölle Japanilaisen Kaori Ekunin esikoisromaanissa Mutsuki ja Shoko ovat joutuneet kulissiavioliittoon.

Sulhanen Mutsuki on homo, ja morsian Shoko hoitaa epävarmuuttaan juomalla. Huippumoderni elämäntapa kohtaa ikivanhat perinteet. Palkintoehdokkuuksia kerännyt, Suomessakin taannoin vieraillut amerikkalaiskirjailija kuvaa kehutussa esikoisromaanissaan Bulgariassa asuvaa opettajaa. Tämä tutustuu nuoreen bulgarialaismieheen kruisaillessaan yleisessä WC: Voiko kaupankäyntiin perustuva suhde olla rakkautta?

Beat-sukupolven yksi avainhahmoista oli elämänsä loppupuolella avoimesti homoseksuaali. Tämä teema näkyy myös hänen tunnetuimmassa teoksessaan Alaston lounas ja varsinkin huuruisessa Hämy -kirjassa, alkuperäisnimekkeeltään Queer. Vuonna julkaistu kirja kertoo Stephen-tytöstä, joka on erilainen käyttäytyessään poikamaisena pidetyllä tavalla.

Vanhempana hän rakastuu toiseen naiseen. Aikansa kohukirja on nykyään lesbokirjallisuuden klassikko. Mustan homomiehen, kansalaisoikeustaistelijan ja merkittävän kirjailijan teos on HLBTI-kirjallisuuden isoimpia klassikoita.

Tähän viitattiin monesti myös aiemmin mainitsemassani Irvingin Minä olen monta -kirjassa. Markiisin teos sisältää kaikkea mahdollista seksuaalisen halun purkausta, ja homoseksuaalisuusteemat on lisätty sekaan todennäköisesti mahdollisimman suuren lisäjärkytyksen aiheuttamiseksi aikalaisissa. En oikeastaan suosittele kenellekään, vaikka ehdoton klassikko onkin ja siksi tämä itsekin piti lukea, mutta silti: Katolisen kirkon jättäneen papin kirjoittama teos, jossa uuteen seurakuntaan saapunut pappi puolustaa oikeuttaan rakkauteen ja omaan totuuteensa.

Merimies sävähdyttää bretagnelaista satamakaupunkia, häneen sortuvat niin miehet kuin naisetkin. Ensimmäisen maailmansodan aikaan sijoittuva historiallinen romaani. Yläluokkainen poika huomaa tuntevansa vetoa omaan sukupuoleensa. Modernistisen englanninkielisen naiskirjallisuuden klassikkoteos vuodelta sisältää myös kuvauksen kahden naisen suhteesta. Teosta on pidetty haastavana, ja sen kieltä voi lukea kuin runoa. Argentiinalaiskirjailijan teos koostuu lähes täysin kahden sellissä istuvan hahmon välisestä dialogista.

Toinen heistä on homoseksuaali mies, Molina, joka viihdyttää ja viettelee kertomillaan tarinoilla. Henkilöinä ovat, omalla tavallaan rajoja rikkovasti, poliisit. Riemastuttavan nuortenromaanin päähenkilö vuotias Simon ei ole ulkona kaapista homoutensa suhteen, ja hän inhoaa kaikenlaista draamaa. Kun hänen sähköpostinsa joutuu vääriin käsiin, asiat mutkistuvat. Sukupuolensa korjannut Amanda on vaihtanut asuinpaikkaa ja koulua. Kiusaamiskokemukset painavat menneisyydessä, ja uudessa kotipaikassa Amanda tutustuu uusiin ihmisiin, myös kiinnostavaan Grantiin.

König on henkilökohtainen sankarini. Hänen sarjakuviaan lukevat yllättävän paljon myös heterot, teosten ajoittain varsin graafisista seksikohtausten kuvailuista huolimatta. Tarinat ovat syvän inhimillisiä, hauskoja ja jaksavat kantaa myös kokonaisen sarjakuvaromaanin mitan. Königin hahmot ovat karikatyyrimäisestä "överiydestään" huolimatta uskottavia ja samastuttavia, mikä johtuu ehkä siitä, että hän kirjoittaa tarinansa pääasiassa omien ja ystäväpiirinsä kokemusten perusteella.

Hahmojen tunnusmerkkeinä ovat isot nenät. On sääli, ettei Königin teoksia ole ilmestynyt suomennettuna vuoden jälkeen. Bechdel puolestaan tekee sarjakuvaa lesbonäkökulmasta.

Lepakkoelämää -sarjan lisäksi hän on julkaissut omaelämäkerrallisia muistelmateoksia sarjakuvamuodossa, ja myös niissä seksuaalivähemmistöteemat ovat läsnä. Kirjasammossa on Chigusa Kawain sarja La Esperanca , joka kuvaa nuorten suhteita poikakoulussa. Kotimaisessa kirjallisuudessa homoteema löi itsensä kansan tietoisuuteen viimeistään vuonna , kun Pentti Holapan Ystävän muotokuva palkittiin Finlandialla.

Omaperäinen kerrontatapa tekee teoksesta melko haastavan luettavan, eikä lukija aina tiedä mitä uskoa. Toisaalta se on myös osa sen viehätystä. Sinisalon esikoisromaani oli vuonna ensimmäinen Finlandian voittanut spekulatiivisen fiktion edustaja, ja myös tässä päähenkilönä on homoseksuaali mies.

Kirja on monella tavoin rajoja rikkova, upea teos jonka tunnelma on täysin omanlaisensa. Myös Saisio palkittiin ansaitusti Finlandialla omaelämäkerrallisten romaaniensa trilogian viimeisestä osasta. Se kertoo seksuaali-identiteetin löytämisen lisäksi luvun kiihkeän poliittisesta aikakaudesta ja kirjailijankutsumuksen löytymisestä.

Tässä dekkarissa tutkitaan homoseksuaalin kunnallispoliitikon murhaa. Esille tulevat myös poliisin asenteet vähemmistöjä kohtaan ja niiden muutos. Korkea-ahon teoksessa on myös mukana spekulatiivisen fiktion elementtejä, varsinkin kauhua.

Pääosissa siinä ovat kuitenkin ihmisten väliset suhteet, kun pienestä maalaispitäjästä kotoisin olevat ystävykset kokoontuvat pitkästä aikaa yhteen. Yksi päähenkilöistä on homomies, jota vanhalle kotiseudulle palaaminen ahdistaa erityisen paljon.

Kihlmanin kirja on hyvin vahvasti omaelämäkerrallinen. Siinä käsitellään hänen erilaisia kipupisteitään alkoholismista homoseksuaalisten tuntemusten kautta avio-ongelmiin. Teos on sekä tunnustuskirja että kannanotto yhteiskunnallisiin epäkohtiin.

Se palkittiin Kiitos kirjasta -mitalilla vuonna Tässäkin palataan pienelle paikkakunnalle hautajaisia varten kuten Korkea-ahon romaanissa. Mies alkaa tutkia isoisänsä menneisyyttä ja löytää sota-ajalta alkaneen rakkaustarinan, jonka ympäristön paine teki kuitenkin mahdottomaksi. Heinosen Reunalla -romaanissa lapsuus- ja nuoruusmuistot tulevat pintaan päähenkilö-Juhanin isän sairastuttua. Homoseksuaalisuus on ollut perheelle punainen vaate. Lopulta Juhani alkaa puolustaa oikeuksiaan ja ihmisarvoaan.

Lukijaa kuljetetaan kirjassa luvun kyläyhteisöstä kohti nykypäivää. Urheilija kirjoitti ilmestyttyään muistaakseni jonkinlaista kohua herättäneen kirjan lesbosuhteesta pituushyppääjän ja opettajan välillä. Aihe on urheilumaailmassa edelleen tabu. Yksi viime vuosien menestyneimmistä suomalaiskirjailijoista kirjoitti ennen kansainvälistä suursuosiotaan toisessa romaanissaan lesbopiireistä ja masennuksesta.

Kangasvuon Kuvastaja-palkittu romaani menee genrensä puolesta suomikumman alueelle. Päähenkilö elää sekä ihmisten maailmassa taiteilijana että laumassa juoksevana sutena.

Kahtalaisuuden teemaa kirjaan tuo myös biseksuaalisuuden käsittely. Seksuaalivähemmistöistä kertovia novellikokoelmia ei ole kotimaisessa kirjallisuudessa juuri ilmestynyt. Yksi tällainen on kuitenkin Harald Birger Olausenin teos, joka sisältää yli 60 novellia homoseksuaalien elämästä. Olausen on julkaissut myös teemaa käsitteleviä romaaneja ja runoja. Kauniissa pienoisromaanissa Peetu pääsee isänsä kanssa kesällä kymmenen kertaa purjelennolle. Peetu on sukupuolenkorjausprosessissaan matkalla kohti leikkauksia.

Hänen perheellään ja tyttöystävällään on asioiden kanssa käsittelemistä ja Peetulle on välillä vaikeaa nähdä myös heidän näkökulmaansa. Kyse on kuitenkin siitä, että hän pääsee tulemaan omaksi itsekseen viimein. Topelius-palkitussa fantasiaromaanissa prinsessa Sadeia lasittarineen matkustaa Surukauriin saarelle. Yksi lasittarista on erittäin kiintynyt prinsessaansa, kunnes kohtaa Surukauriin kansan pariin päätyessään erään toisen tytön Transsukupuolisen henkilön äidin näkökulmasta kerrottu ja kirjoitettu, myös nuorille lukijoille sopiva Poika pääsi Finlandia Junior -ehdokkaaksi.

Teoksen näkökulma on hienon rehellinen, siinä tunnustetaan myös oma ymmärtämättömyys ja rajallisuus asiassa, jota on ulkopuolisen usein vaikea käsittää. Nuortenkirjallisuutemme suuri menestyjä Simukka on alusta asti osannut käsitellä teoksissaan vaikeita aiheita. Hänen esikoisteoksensa aiheena on teini-ikäisten tyttöjen rakkaussuhde, jonka haasteita tuodaan kirjassa rohkeasti esiin.

Kymmenille kielille käännetyissä ja mahdollisesti Hollywood-elokuvaksikin päätyvissä Lumikki Anderssonista kertovissa kirjoissa päähenkilöllä on tyttöystävä, joka aloittaa sarjan aikana myös sukupuolenkorjausprosessin.

Vuonna edesmennyt Seita Vuorela os. Parkkola kirjoitti Niina Repo kirjailijaparinaan nuortenkirjoja, joissa kuvattiin poikien välistä rakkautta ehkä ensimmäistä kertaa suomalaisessa nuortenkirjallisuudessa. Jännittävässä Ruttolinna -kirjassa suomalaisnuoret ovat päässeet kesätöihin linnaan Ranskassa, jossa tosi ja lavastettu alkavat sekoittua.

Kirjan tarina jatkuu myös itsenäisessä jatko-osassa Jalostamo. Esiin on nostettava myös tämä muutamien vuosien takainen omakustanne, josta on muodostunut käsittääkseni jonkinlainen kulttisuosikki. Tässä kirjassa teini-ikäiset rakastavaiset ovat poikia, ja matkassa on jälleen totutusti mutkia. Pienoisromaanissa on hyvin kaunista kerrontaa sisältävä tarina kolmiodraamasta kahden pojan ja yhden tytön välillä. Saako sitä rakastaa ketä haluaa?

Päiväkirjaromaanissa kerrotaan vuodesta , jolloin räjähtivät sekä Tsernobyl että päähenkilö Mariian tajunta. Kirjassa yhdistyvät tuttu ja vieras, tyttökirjatraditio ja naisten välinen rakkaus. Nikottelua on asiallinen romaani, jossa päähenkilö on ihan tavallinen vuotias poika, joka sattuu tykkäämään pojista.

Hyväksynnän saaminen on kuitenkin monesti kiven alla. Listan aikaisempien nuortenkirjojen ollessa viime vuosilta tämä on kirjoitettu jo Elämänviiva kertoo hyvin todenmukaisen kuuloista tarinaa kaveruksista, joista toinen ihastuu toiseen ja yrittää säilyttää salaisuuttaan.

Eelia kokee hankaluuksia kotikaupungissaan, muuttaa pois, ja uudessa yhteisössään hän pystyy avautumaan uudella tavalla, saa ystäviä ja mahdollisuuden rakkauteen. Suomeksi ja englanniksi kirjoitettu esikoisteos kertoo Miskasta, joka on määritetty syntymässä naiseksi mutta on elänyt jo viisi vuotta miehenä.

Vaihto-oppilaana hän yrittää jälleen elää naisena. Sukupuoli-identiteetin häilyvyys ja ihmisten ymmärtämättömyys tuottaa ahdistusta. Edesmenneeseen Z-lehteen piirtäneen Annukka Leppäsen esikoisalbumi Anopin unelma on lesbosarjakuvan eliittiä sisältäen hulvatonta huumoria.

Takalon sarjakuvassa vuotias nyrkkeilijätyttö Julia tutustuu salilla ikäiseensä Alexandraan. Heidän ystävyytensä syveneminen aiheuttaa hämmennystä. Lopulta he kohtaavat toisensa myös nyrkkeilykehässä. Touko Laaksonen lienee tunnetuin suomalainen sarjakuvataiteilija. Monesti hänen taiteestaan puhuttaessa ei tule esiin, miten hän on tehnyt kokonaisia sarjakuva-albumejakin, ja niitä löytyy erittäin huonosti myös kirjastoista.

Tästä syystä teosten tiedot varmaankin ovat jääneet toistaiseksi viemättä myös Kirjasampoon. Sarjakuvien täydentäminen palvelussamme on muutenkin vielä kesken, mutta Mattipekka Ratian Nakki ja Tappi -sarjakuva ansaitsee maininnan ensimmäisenä suomalaisena miesparin arjesta kertovana sarjakuvana.

Se ilmestyi ensin Ilta-Sanomissa. Tämä runokokoelma vuodelta sisältää rankkoja ja murteellisia runoja, joissa ei-heteron toive voi olla jopa kuolema. Nuoren tytön välillä kivinen tie aikuisuuteen ja itsensä hyväksymiseen päättyy kuitenkin onnellisesti. Vuonna julkaistu kokoelma oli kenties ensimmäinen avoimesti homonäkökulmasta kirjoitettu runokokoelma Suomessa.

Runot ovat epäsovinnaisen eroottisia ja uskonnollisia liikkuen maalla ja kaupungissa, arjessa ja unissa. Saision "outojen ooppera" sai kantaesityksensä Suomen kansallisteatterissa Kansanedustaja, hänen puolisonsa ja heidän au-pairinsa törmäävät mm. Tom of Finlandiin, vanhojen homojen veljeskuntaan, muslimiin, joka on leikannut irti korvansa, menneisyyden vänrikkiin, William Shakespeareen ja seitsemään kääpiöön.

Vuoden suuri arvostelijoiden suosikki ja esikoisromaaniksi poikkeuksellisen myyntimenestyksen saavuttanut Neljäntienristeys kertoo erityisesti vahvoista naishahmoista.

Eräänä tärkeänä juonikuviona kirjassa on kuitenkin myös naimisissa olevan miehen salattu halu toisiin miehiin. Neljäntienristeyksen itsenäinen jatko-osa Lopotti puolestaan kertoo edellä mainitun Onnin sokeasta tyttärestä Helenasta ja tämän homoseksuaalista veljenpojasta Tuomaksesta, jonka tarinaa kuvataan suomalaiselle kirjallisuudelle varsin tuoreella tavalla.

Vuoden Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkinnon saaneessa Kissani Jugoslaviassa on maahanmuuttajuuden ja perhesuhteiden ohella yhtenä suurempana teemana mm. Se teoksen kissakin löytyy homobaarista!

Statovcin toinen romaani Tiranan sydän kertoo pakolaisuudesta ja itsensä etsimisestä ympäri Eurooppaa, ja myös sukupuoli-identiteettien kirjo on kirjassa näkyvillä. Holman esikoisromaanissa puolestaan seikkaillaan kirjasto- ja teatterimaailmassa sekä tuskaillaan sukupuolista identiteettiä laajemminkin kuin seksuaalisesta suuntautumisesta käsin. Päähenkilö käy monesti mielessään läpi asioita, jotka yhdistää ns. Ahtaaseen sukupuolirooliin on hankala mahtua. Ohjaajana tunnetun Elias Koskimiehen romaanissa käsitellään myös sukupuolista ulkopuolisuutta, kun päähenkilö tuntee olevansa hyvin erilainen poika maaseutukylässä Pohjanmaalla vuonna Unelmoida kuitenkin voi, esimerkiksi täysi-ikäisyydestä, matkasta New Yorkiin ja kansainvälisestä megatähteydestä.

Isän kuolema varjostaa kirjan henkilöiden maailmaa myös vahvasti. Romanttisessa fantasiakirjassa Naarni, joka on sotilas ja puoliksi jumala, puoliksi tavallinen nainen, rakastuu kohtaamaansa Emmaan. Heidän yhteiselonsa ei kuitenkaan ole helposti mahdollista. Haaviston romaanissa päähenkilö on kolmekymppinen transsukupuolinen nainen.

Toimittajana työskentelevä Inari aloittaa työt yhteiskunnallisessa naistenlehdessä ja päätyy tekemään juttua älykkäästä lampaasta, kun eläinsuojelujärjestö PETA: Jääkiekkomaailmassa valtavirrasta poikkeava seksuaalisuus on hankala asia edelleen.

Yhdysvaltoihin sijoittuvassa romaanissa nuori Timothy halvaantuu ottelussa ja hänen ystävänsä Nathan ajautuu tämän jälkeen rappiolle. Miksi Timothy käänsi katseensa väärään suuntaan taklauksen lähestyessä? Sydäntäsärkevä romaani on vahvaa luettavaa. Kevään esikoisromaanissa on päähahmoina kolme homomiestä sekä yksi transnainen ja tämän äiti.

Henkilöt etsivät eri tavoin paikkaansa ja itseään, yrittävät selviytyä traumoista ja löytää elämäänsä jotain pysyvääkin, ehkä rakkautta, ehkä perhettä. Parkkinen kertoo mielenkiintoisessa romaanissaan lesbosuhteesta Helsingissä vuonna Perheellinen nainen tutustuu naapurissa asuvaan toiseen naiseen ja ystävyys syvenee.

Pelko ja kätketyt viestit sävyttävät naisten elämää. Esseemäisesti pohdiskelevassa teoksessa päähenkilön ystävä löytää Italiassa etiopialaisen paperittoman, ja näiden välille muodostuu erikoinen seksin sävyttämä riippuvuussuhde.

Kirjassa puhutaan paljon myös filosofi Ludwig Wittgenstenista ja runoilija Gunnar Björlingistä, jotka olivat kumpikin homoseksuaaleja. Liikkeellä olemista ja matkoja niin paikoissa kuin itsessäkin kuvaava runollisen kaunis romaani kuljettaa sivuhenkilönään Sem-nimistä miestä. Sem on mennyt aikanaan naimisiin ja alkanut isännöidä kotitaloa kuten on kuulunut, mutta intohimoa vaimoonsa hänellä ei koskaan ollut.

Sem koki rakkautta ja seksuaalisuutta itselleen luontaisimmalla tavalla vain nuorena Tukholmassa. Hiltusen humoristisessa mutta tarkkanäköisessä romaanissa kerrotaan niin toimittajantyön murroksesta nykypäivänä kuin homoseksuaalien yhteisöstä Rovaniemellä luvulla.

Yksi kirjan näkökulmahenkilöistä on Tuulikki, joka toimi "homoemona" ja paikallisen Setan aktiivina aikana, jolloin homoseksuaaleilla ei vielä ollut parisuhteen virallistamisen mahdollisuutta ja kehotuskielto oli voimassa.

Lämminhenkisesti eläytyvässä romaanissa kerrotaan Paulista, joka jo lapsuudessa huomaa haluavansa pukeutua naisten vaatteisiin. Pauli on heteromies ja yrittää elää parisuhteissa naisten kanssa, mutta onko heistä ymmärtämään transvestiitin tarvetta itsensä ilmaisuun?

Aimo ja Unto ovat olleet pari jo kauan, vaikka ovatkin ihan erilaisia. Kun toinen kiukuttelee, on toisen keksittävä jotain hauskaa piristykseksi — sellaista on ystävyys. Tommi-eno on Pikku-Litin ihan paras kaveri. Harmi kyllä enolla on uusi poikaystävä, joka vie enolta aivan liian paljon aikaa.

Mustasukkaisuus vaivaa Littiä, mutta onneksi siitä voi päästä eroon — ja saada uuden kaverin. Kuulla on kaksi äitiä, Kimillä kaksi isää.

Yhdessä he muodostavat apilaperheen. Kumminsa Nikin kanssa Kuu voi jutella kaikista asioista. Monenlaiset perhemuodot tulevat luontevasti tutuiksi tässä lämminhenkisessä kirjassa.

Geokätköilyn ja salapoliisinhommien lisäksi sivujuonteena kulkee Raparperin isien seikkailut. Pekka, se fiksumpi ja harkitsevampi, saa toppuutella isää, sitä hömppää tapausta, milloin liiallisuuksiin menevästä kasvissyönti-intoilusta, milloin karppaamisesta, kuntoilusta ja uskomushoitoihin hurahtamisesta.

Uimavalvoja Katja on rakastunut kassaneiti Elina Aaltoon — ikävä kyllä toivottomasti, koska Elinan sydän sykkii vain uimahyppääjä Riku Kotkalle. Tilanne kääntyy kenties Katjan eduksi, kun Riku paljastuu lopussa huijariksi ja roistoksi. Kirjassa on puoli sivua sateenkaariasiaa: Tiesitkö, että Itä-Afrikan mossi-heimossa lapsilla on monta äitiä? Himalajan zanskarilaisten luona lapsilla on taas monta isää. Kirja esittelee perheitä ympäri maailman nyky- ja entisajoilta.

Suurin osa kirjasta käsittelee heteroperheitä. Sateenkaariasiaa on tässäkin kirjassa hyvin vähän. Avoliitosta ei puhuta sanaakaan koko kirjassa, rekisteröity parisuhde mainitaan. Heidänkin pitää hankkia esteettömyystodistus ja kaksi todistajaa liitolleen. Voiko lapsella olla kaksi äitiä tai isää? Perheitä on hyvin monenlaisia. Millaisen oman perheen sinä haluaisit sitten, kun olet aikuinen?

Onko hyväksytympää olla poikatyttö kuin tyttöpoika? Esimerkin vuoksi listassa on myös lastenromaani, jossa vaihdetaan rooleja: Tyttöjen tavarat ovat hienoja ja kauniita — ihan muuta kuin autot ja dinosaurukset.

Homoseksuaaliseen yle tv1 aamu tv kamasutra sex

HENTAI PORNO SEURANHAKUILMOITUKSET HOMO