Homoseksuaaliseen bb meis kalu märkä

Ihminen ei ole koskaan ollut "yksityinen" ennen nykyaikaa. Tämä että ihminen on sosiaalinen laumaeläin, ei ole minkään uskonnon keksintö. Nykyaika on hyvin häiriintynyt ja myös meidän suhtautuminen itseemme ja toisiimme.

Aloittaja kirjoitti häpeästä jota kristityn pitää tuntea seksin jälkeen. Itse en ole koskaan tuntenut kuin suurta yhteyttä ja raukeaa rakkautta vaimoani kohtaa rakastelun jälkeeen. Kun olin vielä nuori mies ja kävin huorissa, tunsin kyllä tyhjyyttä ja syyllisyyttä jälkeenpäin. Kristinusko ei ole pahimmasta päästä seksin kyttäämisessä ja kontrolloinissa.

Paljon tarkempi on islaminusko, jonka keskeisin ilmenemismuoto on naisten seksuaalisuuden peittäminen julkisuudessa ja suvun miesten kontrolli.

Mitäpä jos perustettaisiin esileikkikoulu! Käytönnön harjoittelua ei tule kyseeseen. Vaikka riparin jatko-osioksi niin silloin uskonnolliset yhteisöt repisivät pelipaitansa tai kasukkansa. Olen aloittajan kanssa jossain määrin eri mieltä.

Nykyinen kristinusko ei ole mielestäni kovin seksikielteinen muuta kuin siinä mielessä, että rajaa seksuaalisen kanssakäymisen avioliittoon. Mutta onko se seksikielteisyyttä? Onko seksimyönteinen vain sellainen, joka kannattaa irtosuhteita, pornoa, pettämistä, sadomasokismia jne?? Jos jonkun mielestä seksiä tulisi harrastaa vain yksiavioisessa ja turvallisessa parisuhteessa, niin mitä seksikielteistä siinä on?

Ajatuksenahan on, että sellainen seksi on sitä parasta seksiä. Mielestäni olemme nykyaikana menneet seksin suhteen toiseen ääripäähän eli kaikki seksualisoidaan.

Parisuhteetkin seisovat ja kaatuvat seksin varassa. Seksuaalisia signaaleja tyrkytetään joka tuutista ja sen avulla myydään jos mitäkin ja jos et siitä pidä, sinut leimataan ahdasmieliseksi ja vanhoilliseksi ja seksikielteiseksi.

Kysymys ei ole kuitenkaan seksikielteisyydestä, vaan siitä että useimmat ihmiset haluavat pitää seksuaalisuutensa intiiminä yksityisasiana. Nykyisin ihmisen, erityisesti naisen, arvo mitataan sillä kuinka seksuaalisesti haluttava olet.

Kristinusko sanoma on itse asiassa lohdullinen siinä, että olet hyvä sellaisena kuin olet. Seksuaalisuus on normaali osa ihmisyyttä eikä sitä pidä hävetä. Mutta seksuaalisuuden ylikorostaminen on ihan yhtä huono asia kuin häpeä.

Itse asiassa mediasta esiin pursuava kaupallinen seksi saa monen tuntemaan häpeää ja alemmuutta: Eli häpeää tunnetaan yhä, mutta eri syistä kuin ennen. Aika harva katsoo nykyään että on järkevää mennä avioliittoon siksi että saisi harrastaa seksiä. Joidenkin kohdalla se voi johtaa jopa ennenaikaiseen ja harkitsemattomaan avioitumiseen. Kuten vaikkapa pitkässä seurustelusuhteessa harrastettu uskollinen seksi?

Makuja kun on niin monia. Pohdin mielessäni mistä tämä johtuu. Olisiko seksuaalisuuden ylikorostumisellä syy-seuraussuhdetta seksuaalisuuteen kielteisellä asenteella.

Pystyykö joku ilmiö sellaisessa muodossa ylikorostumaan jos sitä alunperin ei kielletä, siis "kielletyn hedelmän"vertauskuva. Itse ajattelen että tämä uskontojen fiksoituminen nimenomaan avioliittoon ainoana seksuaalisuuden toteuttamisen paikkana johtaa juurensa vain siihen että aikoinaan seksi avioliiton ulkopuolella oli melkoinen riski.

Ehkäisyä ei ollut ja naimaton nainen oli usein käytännössä kykenemätön elättämään itsenäisesti itseään. Sukujen jatkuvuus ja omaisuuksien siirtyminen taas vaati nimenomaan avioliittoa ja aina tunnettua isää lapselle.

Tästä sitten on myöhemmin johdettu kaikenlaisia kauniita selityksiä sille miten seksi on nimenomaan erityisen hyvää ja kaunista juuri avioliitossa. Tällä on haluttu oikeuttaa kanta myös sen jälkeen kuin nämä aikaisemmat varsinaiset syyt seksin rajaamiseen avioliittoon ovat lakanneet olemasta yhteiskuntien muuttuessa ja ehkäisyn tullessa kaikkien ulottuville. Jos yksittäinen pari haluaa seksinsä omasta vapaasta tahdostaan rajoittaa vain avioliittoon, siinä ei ole mitään kielteistä.

Sen sijaan jos tämä pari näkee aviollisen seksin olevan ainoa oikea ratkaisu kenellekään, se on kielteisyyttä. Tai jos kaikkia sitoo tällainen käsky. Kaipaan niitä vanhoja aikoja, jolloin muitakin arvoja oli esim. Maija on kaunis - seksuaalisesti viehättävä, Mari on taitava laulaja - musikaalisesti viehättävä, Anne on hyvä leipuri - kädentaidoissa viehättävä. Nykyään huomio kiinnittyy korostuneesti vain ulkokuoreen kaiken muun kustannuksella.

Toki kaikki eivät ole näin kapeakatseisia, mutta vallitseva mielipide on kyllä kallistunut ulkonäön suuntaan. Ja epäilen, ettei pienin vaikuttaja ole media. Muistakaamme, että ihmiset voivat olla monella tavalla kauniita. Ulkomuoto näkyy ensimmäisenä, mutta moni muu asia voi tuoda suhteeseen paljon enemmän onnea: Vielä toisin oman näkökulmani seksuaalisuuteen.

Esimerkiksi uskonyhteisöt, joissa ollaan seksuaalisesti vapautuneempia, saatetaan nähdä kristinuskoisten silmin "vastuuttomina" tai "lapsellisina". Mutta seksuaalisuus on osa ihmisyyttä. Mielestäni kaikista lapsellisinta on "pelätä" seksuaalisuutta, siten ettei siitä voida avoimesti puhua.

Seksuaalisuus on osoitus siitä, että olemme aikuisia. Näitä asioita pelkäävät taas ovat jäänet henkisesti hieman keskenkasvuisiksi. Sinustako on vain 2 tahtoehtoa seksitavoissa? Siis avioliittoon odottaminen, ja ääretön irstailu? Olen elänyt avoliitossa onneksi runsaalla ja terveellä seksielämällä n.

Naimisiin ei voi mennä, koska työnantajamme ei salli avioparien toimia työpareina. Mitä irstailua siinä on? Ei minulle ole vanhempieni jutut mitään häpeän tunteita aiheuttaneet.

Kyllä minua vanhempani jopa huorittelivat, ei ehkä ihan sillä sanalla, mutta sitä he tarkoittivat. En ollut äitiinikään yhteydessä vuosikausiin, mutta kun hän sitten sairastui, aloin käydä hänen luonaan ja hoidella asioita, koska hänellä ei enää muisti pelannut ja hän tarvitsi kaikenlaista apua. Vanhat kiukut unohtuivat kun näin hauraan äitini ja kun hän nykyisen mieheni otti avosylin vastaan. Seksuaalinen vapaamielisyys on saanut aikaan enemmän haittaa kuin hyötyä.

Seksi on hyvä renki, mutta huono isäntä. Ja nykyisin seksistä on tullut yhä enemmän isäntä kuin renki. Seksiä tyrkytetään joka tuutista ja niin televisio kuin mainosmaailmakin ovat täysin kaupallisen seksin läpitunkemia. Seksuaalinen halu ja miesten ja naisten välinen vetovoima ovat toki maailman luonnollisimpia asioita ja hienoja olemassa, mutta nykyisessä länsimaisessa kulttuurissa se on saanut yhä enemmän pakkomielteenomaisia piirteitä. Nykyisin ajatellaan että jokaisella on velvollisuus seksuaaliseen nautintoon.

Mutta mitä liberaalimpaa suhtautuminen seksiin on, sitä enemmän on niitä ihmisiä, jotka eivät pärjää kovenevassa kilpailussa. Ihmiset jakautuvat voittajiin ja häviäjiin. Seksuaalinen liberalismi on tuonut ihan uudenlaisia paineita miehille.

Miehiltä vaaditaan huomattavia seksuaalisia suorituksia, peniksen kokoa arvostellaan ja mitä enemmän miehellä on kaatoja sitä kovempi jätkä hän on toisten miesten kuin naistenkin silmissä. Mies joka ei pärjää tässä kisassa joutuu armotta luuserikastiin ja vaikka hänessä olisi kuinka paljon muita hyviä ominaisuuksia, niin seksin saamattomuus leimaa hänet ikuiseksi epäonnistujaksi.

Yksinäisiä miehiä on enemmän kuin koskaan. Toisaalta miehet jotka onnistuvat olemaan seksipetoja alkavat yhä enemmän näkemään naiset esineinä ja heidän on koko ajan vaikeampi sitoutua ihmisuhteisiin ja kunnioittaa ja luottaa yhteenkään naiseen.

Yhden naisen rakastaminen tulee heille aina vain vaikeammaksi ja vanhemmiten he kyynistyvät ja halveksivat naisia ja perhe-elämää. Loppujen lopuksi eivät naisetkaan ole voittajia tässä kilpailussa. Naisilla menee hyvin niin kauan kun ovat nuoria ja nättejä, mutta ikääntyminen pudottaa heidät nopeasti maan pinnalle. Moni ex-kaunotar on hyvin katkera vanhemmiten. Naiset ovat kuitenkin itse syypäitä siihen että heidän arvonsa laskee, koska he nuorina tekevät ehdoin tahdoin itsestään seksiobjekteja.

Ja mitä enemmän naiset pukeutuvat ja käyttäytyvät kuin seksiobjektit, sitä enemmän miehet kohtelevat heitä sellaisina. Ja mitä virkaa on rupsahtaneella seksiobjektilla? Vanhaan aikaan vahva avioliittoinstituutio suojeli naisia niin että vanhennuttuaan heitä kuitenkin arvostettiin äiteinä ja vaimoina eikä mieheltä hyväksytty sitä että vaihtoi lastensa äidin nuorempaan, koska nainen nähtiin silloin ennen kaikkea vaimona, äitinä ja isoäitinä eikä bikinibeibenä, jonka elämäntehtävä on olla mahdollisimman seksikäs.

Ja kun naiset kokevat, että miehet näkevät heidät ennen kaikkea seksiobjekteina, myös heidän kunnioituksensa ja luottamuksensa miehiin horjuu ja pian he alkavat ajatella että kaikki miehet ovat epäluotettavia sikoja. Seksuaalinen liberalismi on riistäytynyt käsistä ja johtanut ihmisuhteiden pirstoutumiseen.

Avioerot ja pettäminen parisuhteessa ovat huomattavasti lisääntyneet ja perheet hajoavat. Uusperheet toimivat usein paljon huonommin kuin ydinperheet ja lapset ovat yksi ryhmä, joka maksaa kovan hinnan seksuaalisesta vapaamielisyydestä. Myös inhimmillinen häveliäisyys on kadonnut. Siinä missä ennen vanhaan seksuaalisuutta pidettiin intiiminä yksityisasiana, nykyään suorastaan kilpaillaan siitä kuka uskaltaa olla rohkein ja näyttää eniten paljastaa pintaa ja revitellä auki seksielämänsä yksityiskohtia.

Mikään ei ole enää pyhää. Lapsetkin oppivat pienestä pitäen kaikki aikuiselämän raadolliset yksityiskohdat. Toisin sanoen seksuaalinen vallankumous meni liian pitkälle.

Ihmisen seksuaalivietti on niin vahva, että sen aisoissa pitämiseksi on hyvä olla olemassa pelisääntöjä. Nyt näitä pelisääntöjä on koko ajan vähemmän ja seksistä on tullut dominoiva isäntä sen sijaan että se olisi hyvä renki. Me emme enää hallitse seksiä, vaan se hallitsee meitä. Pidin kommentistasi, olet oikeassa siinä, että seksuaalisuus on riistäytynyt käsistä.

Olen huomannut viimeaikoina katsovani paljon mieluummin brittiläisiä kuin amerikkalaisia tv-sarjoja. Mietin mistä tämä johtuu, ja tulin siihen lopputulokseen, että brittisarjoissa on panostettu enemmän juoneen kuin amerikkalaisissa, kun amerikkalaisissa taas painotus kohdistuu visuaaliseen ilmeeseen enemmän kuin brittiläisissä.

Mieti kommentissasi ainoastaan tuota kohtaa "nainen aiheuttaa itse sen, että häntä kohdellaan seksiobjektina". Luuletko, että naiset vapaaehtoisesti meikkaavat, laihduttavat, laittautuvat? Olen havainnut tyttöporukoissa, että ne laittautuvimmat "seksiobjektit" ovat useimmin itsetunnoltaan heikoimpia. Heitä, jotka hakevat miesten huomiota.

Ja lopulta, kuka todella viihtyy pintaliitäjien seurassa, on se sitten meikkineiti tai machomies? Tosiaankin median olisi aika vaihtaa ihanteita. Itse ajattelen että mediassa oleva seksin ylikorostaminen on lopulta kuitenkin sitä "pintakuohuntaa". Se peittää alleen sen että valtaosa ihmisistä elää ihan tavallisissa suhteissa seksistä sen oman kumppaninsa kanssa nauttien.

Ei siinä omassa suhteessa tarvitse sina olla mikään huippumalli tai seksin kuningatar kelvatakseen toiselle. Kyllä kypsä aikuinen tajuaa että media tarjoaa kiiltokuvia joilla ei ole paljoakaan tekemistä todellisuuden kanssa.

Tietysti on niitä jotka sitten hakevat aina uutta nuorta ja nättiä. Mutta niin on ollut aina. En minä usko että se seksielämä on menneinäkään aikoina aina niin auvoista ollut. Tuskin aikaisemmin on ollut samalla tavalla yleisesti hyväksyttyä olla seksuaalinen myös vanhempana luin on nyt.

Kyllä ennenkin oli paljon huonoa seksiä ja ongelmia sekä pettämistä, ne vain jäivät piiloon kun asioista ei ollut tapana puhua. Kaikella seksuaalisuuden ylikorostuneisuudella on tiettyjä päämääriä kulttuurissamme. Ei missään tapauksessa nykyistä ahdasmielistä perusrakennetta vastaan.

BB, nuuhkaisut ja tunteet, kauniit ja röhkäilevät, niiden ja kaikkien mainosten tarkoitus on synnyttää ostohaluja. Kondomit ovat vaarallisin asia katolilaisille. Niillä on käsitys oikeasta vaarasta, kortsut uhkaisivat järjestystä, jos kaikki ei tähtäisi ostotapahtumien tekoon, alitajuntaa muokkaamalla. Nimimerkki "Epämiellyttävä totus" kuulostaa petteri haipolalta tai siltä toiselta kiihkohihulta, paavolalta tms.

Mutta miksei poitsut uskalla kirjoittaa enää omilla nimillään? Ihan yks yhteen on teksti kuin heidän plökeissään. BB ja BB Jos et olis "totus" maininnut Big Brotheria niin kirjoitukses olis voinut olla hyvinkin vuodelta , kun lättähatut valtasivat Suomen ja elävien kuvien teatterissa pahennusta herätti toinen julkea BB eli Brikitte Bärdöö. Bärdöö kirvoitti varsinkin niiden miesten paheksunnan, jotka sitten näkivät Brikitistä märkiä unia, että kykenivät jotenkin hoitamaan aviollisen velvoitteensa lauantaina, saunan jälkeen ja pimeässä.

Tuskin ne naiset olisivat halunneet ukkojensa kanssa elää, mutta oli pakko kun rahapussi oli miehen taskussa ja mies antoi talousrahaa, ja mäkätti että mihin tästä on markka hävinnyt. Taasko sitä piti ostaa shampoota kun viime jouluna juuri ostetttin.

Tartte joka viikko saunassa käydä. Kuitenkin ne kokeilee seksiä. Näen kirjoituksessasi kaksi ongelmaa: Huomiosi moraalin rapistumisesta ei ole uusi, vaan lähes samoilla sanoilla paheksuttiin asioita kun e-pillerit tuli markkinoille ja nuorisokulttuuri tuli Suomeen, ja Elvis vatkasi lanteita niin, että pelättiin, että tytöt alkavat pian ajattelemaan esiaviollista seksiä ja unohtavat tulevan osansa lapsentekokoneina.

Onko nykyajassa vain huonoja asioita ja menneissä vain hyviä puolia? No, näkökulmasta riippuu, kellä on asiat olleet paremmin ja kellä ei. Sinusta ilmeisesti naisilla oli asiat ennen hyvällä tolalla ihan vain sen takia, että naisen ei tarvinnut pelätä rupsahtamista, kun oli joku, joka huolii sosiaalisen kontrollin vuoksi vain pakosta vanhanakin? Minusta tosi hupaisa että oletat sen olevan naisten pelko, oikeasti.

Jossain Hollywoodissa ehkä, tai niillä joilla se liittyy elantoon. Suurin muutos sieltä luvulta lähtien on ollut ehkäisyn kehittyminen, joka sekä pikku hiljaa alkoi vapauttaa naisia raskauden pelosta. Seksi oli aiemmin nautinto vain miehelle, ja naiselle se oli ahdistuksen ja pelon asia. Siksi voi luulla, että ihmisluonto on jotenkin olennaisesti muuttunut. Moni asia, joka on ollut ennen tabu, on noussut ihan yleiseksi keskustelunaiheeksi.

Luepa vaikka teos vastentahtoisista raskauksista ja aborteista vuodelta , niin näet mitä se arki hyvin monen kohdalla oli: Naisen taloudellinen riippumattomuus miehestä mahdollisti myös sen, että hänen ei tarvinnut enää kitua huonossa avioliitossa, jota lapset joutuivat katsomaan tätä vierestä, kun oli pakko. Suomalaiset naiset hankkivat koulutuksen, tai yrityksen millä elätetään itsensä sitten "rupsahtaneenakin", ja varsinkin yksinhuoltajina, kun isät haluavat elääkin sinkkuna, kun lapsiarki oli liian vaativaa.

Miehiltä minustakin vaaditaan nykyään enemmän panostamista kuin ennen joissakin asioissa, mutta jotkut muut paineet on tyystin hävinneet, eli miehen ei tarvitse enää elättää koko perhettä yksin eikä hankkia omaisuutta tai edes työpaikkaa ja koulutusta ennen perheen perustamista ja parisuhdetta. Tämä on tätä yksilöllisyyden aikaa, joka kuten sanot, on myös tätä jälkimodernia pirstoutumista ja uusien vapaaehtoisten yhteisöjen muodostumista suurten ydinperheiden tilalle ja rinnalle.

Ja sateenkaariperheet on uusi ilmiö sekin, kun saa ilman kriminalisointia olla sitä mitä on. Seksista puhutaan enemmän kuin ennen, ja seksi on vapaampaa naisille kuin ennen, siinä suurimmat muutokset minun mielestäni seksikäyttäytymisessä. Kun halusin vain taustoittaa kirjotustasi, kun tuntui että sinulla on vaikutelma kuin tämä kaikki moraalittomuus olisi pudonnut taivaalta tai syntynyt itsestään.

Jospa vielä sitten tästä seksiasista vielä. Minusta syyllistyt nimimerkki "Epämiellyttävä totus" itse tuohon naisten arvon määrittämiseen ulkoisten seikkojen ja iän perusteella, kun esität, että naisen elämäntehtävä on olla vaimo, äiti ja isoäiti ja se arvo laskee kun ulkonäkö rupsahtaa ja että nainen olisi tästä syystä mielestäsi onneton. Et puhu ensisijaisesti naisesta yksilönä, vaan määrität naiseuden muiden, ja muiden suorittaman arvostuksen kautta.

Kyllä minä naisihmisenä ainakin arvotan ja arvostan itseäni ja muita ihmisiä ulkonäön ja iän sijaan muilla mittareilla, kuten sosiaalisten taitojen, persoonan mielenkiintoisuuden, lahjakkuuden ja älyllisyyden perusteella. Otan kaksi upeaa esimerkkiä, Lenita Airisto ja Aira Samulin. Molemmat huitelee vanhusiässä, missä iässä monet vähintään makaa jo letkuissa. L ja A on olleet kauniita ja menestyviä naisia ja ovat sitä vieläkin, ja älykkäitä ja positiivisia ja mikä parasta molemmilla leikkaa paremmin kuin joillakin kolmikymppisillä, kadehdittavaa.

Onko nämä naiset sinusta muka jotenkin säälittäviä? Ensisijassa on kyse siitä, että jos ei nainen tai mies arvosta itse itseään, ei sitä kyllä muutkaan tee. Ja on aivan sama, mitä muut sitten ajattelevat, jos itse tuntee olevansa hyvinvoiva ja onnellinen. Mutta sinä koet, että se onnellisuus tulee vain sen kautta, miten muut sitä onnellisuutta naiselle suovat, ulkonäön tai äitiyden jne kautta.

Koostuuhan naisten elämä muustakin! Mummot reissaavat ja ovat aktiivisia ja määrittelevät itse arvonsa ja ihmiset identifioi itsensä kukin omalla laillaan.

Minusta kirjoituksesi kertoo vain siitä, miten näet itse naiset lähipiirissäsi ja muuten. Eivätkö tuntemasi naiset ole tehneet muuta kuin lapsia? Tajuan kyllä, jos uskonnollinen mies identifioi naisen vain miehen jatkona, itseään alempana - olipa nainen sitten professori, suuryhtiön johtaja, Nobel-palkittu rauhanaktivisti, nero tai bestseller-kirjailija ja mies olisi pelkkä kotona katkerana koneensa ääriessä Raamattua siteeraava 80 äo-pisteen ummehtunut, alemmuudentuntoinen ja vastenmielinen örkki, joka ei ole saanut elämässään aikaiseksi yhtään mitään, saati että olisi ollut onnellinen.

Flagellarakenneosia toiminta alkaa minuutin kuluessa happokäsittelyn ja trofotsoiittivaihe syntyy kautta katkos kysta seinään. Erittely kysta seinän uskotaan välittyvän proteaasit. Trofotsoiittivaihe kokee sytokineesiin solunjakautumisen ilman ydin- replikointi 30 minuutin kuluessa toipumassa kysta tuloksena on kaksi binucleated trophozoites.

Giardia trofotsoiittivaihe ilmentää ominaisuus päärynä, tai kyyneleen, muoto on molemminpuolinen symmetria katsottuna ylhäältä kuva. Se on tyypillisesti um pitkä, pm leveä ja pm paksu. Ominaispiirteet värjättyä trofotsoiittivaihe kuuluu: Suuri karyosome ja puute oheislaitteiden kromatiinin antaa ytimien halo ulkonäkö. Fibrillien kutsutaan axonemes Ax ja jotka on muodostettu proksimaaliseen alueiden flagella Fg sisällä rungon trofotsoiitti.

Mediaani elimet ovat pari kaarevan tangon muotoinen rakenteita, jotka sijaitsevat posteriorisesti ytimet. Toiminto mediaanista elinten ei ole tiedossa, mutta useimmat uskovat jotenkin mukana liiman levyn ja sen muodostumista. Liima-levy AD , ei ole aina nähtävissä valomikroskoopilla, sijaitsee ventraalisella puolella etupään. Giardia trophozoites oltava neljä paria siimojen ja ne ovat liikkuvia. Kolme paria siimojen esiin dorsaalipinnalle anterior, posterior-sivusuunnassa, caudal ja yksi pari syntyy vatsanpuoleisesta pinnasta.

Trophozoites näytteille erottuva arvaamaton kiertämällä, joskus verrattuna putoavaa lehteä. Kuitenkin trophozoites ovat pääasiassa löydetty kiinnitetty epiteelisoluihin ohutsuolen erityisesti pohjukaissuoli ja tyhjäsuolen ja ne harvoin löytyy ulosteet, paitsi niissä tapauksissa, vakavan ripulin. Tämä kiinnitys suolen epiteelin välittyy organelle on ventraalisella puolella loisen kutsutaan tarralevy katso alla.

Trofotsoiittivaihe imee ravinteita suolistossa kautta pinosytoosilla eikä erikoistunutta ruokinta organelles on kuvattu. Trofia vaihe on myös ominaista suvuton replikointi. Molemmat ytimet jakavat suunnilleen samaan aikaan ja sytokineesiin palauttaa binucleated tilassa. Jokainen tytärsolu saa yhden kopion jokaisesta ytimeksi. Molemmat ytimet näkyvät yhtä suuri Suhteen geenien ilmentymistä ja muita ominaisuuksia.

Vaihtoehtona replikointi trofotsoiitti voi encyst. Aikana encystment loinen pyöristää ylöspäin, irtoaa suoliepiteeliin, ja erittää kysta seinään. Encystation voidaan myös suorittaa in vitro. Optimaalinen induktio encystment saadaan riistää trophozoites sapen pH 7 seuraa altistus suurille sapen pH 7,8. Puute sappi neutraalissa pH: Nämä tutkimukset osoittavat, missä määrin Giardia on sopeutunut elämään ruoansulatuskanavassa. Molekyyli and mikroskooppitutkimus tutkimukset paljastavat synteesiä kysta seinään proteiinien ja ulkonäkö suurten eritysrakkuloiden että loinen sytoplasmassa seuraa induktio encystment.

Sen jälkeen kysta seinämänmuodostus loinen käy läpi yhden kierroksen ydinvoiman jako ilman sytokineesiin tuloksena neljä ytimet. Nämä neljä ytimet Nu yleensä sijaitsevat etupään kysta kuva. Flagellaan ja tarralevy menetetään kuin kysta kypsyy, mutta axonemes Ax ja mediaani elimet MB jatkuu.

Erottuva fibrillien eli axonemes , jotka ulottuvat koko pituudelta kysta, aiheuttaa Giardia on suhteellisen helppo yksiselitteisesti tunnistaa.

Kystat ovat soikeita ja tyypillinen toimenpide um pitkä ja um leveä. Muut ominaisuudet Giardia kystat kuuluu hyvin määriteltyjä seinä CW , joka on usein erotettu sytoplasmaan loinen. Kystat kulkeutuvat ulosteiden ja voi säilyä jopa kolmeksi kuukaudeksi sopivan lämpötilan ja kosteuden olosuhteissa.

Kypsät kystat ovat infektiivisiä seuraavaan isäntä, joka sattuu nielemään niitä, mikä täydentää elinkaaren. Ainutlaatuinen mikroskooppitutkimus piirre Giardia on tarralevy kutsutaan myös ventral levy, imee levy, tikkari, tai striated disk. Liima levy on kovera rakenne, joka vie noin kaksi kolmasosaa etummaisen pään ventral pinnan kuvio, vasen paneeli. Kuten nimet antavat ymmärtää, tämä rakenne on rooli kiinnitys trofotsoiittivaihe suolen epiteeliin ja Mikroskooppitutkimus tutkimukset paljastavat lähellä assosiaatioita tarralevy ja suoliston harjareunusten kuvio, ylempi oikea paneeli.

Klikkaa tästä suurempi kuva. The tarralevy näyttää olevan suhteellisen jäykkä rakenne ja juovia ovat ilmeisiä transmissioelektronimikroskopialla. Nämä juovia ovat seurausta mikrotubulusten MT ja ainutlaatuinen solun tukirangan elementti nimeltään microribbons MR. Microribbons ovat pitkiä litistetty rakenteet ja kukin microribbon liittyy mikrotubulusten kuvio, keskimmäinen oikea paneeli.

Yhdistetty mikrotubulia microribbon rakenne on järjestetty samankeskinen riviä, jotka muodostavat Litistä kierre pienellä päällekkäisyyttä. Ulkokehälle liima levy, jota kutsutaan sivusuunnassa harja, sisältää komponentit aktiini-myosiini solun tukiranka.

Merkittävä osa microribbons ovat proteiineja kutsutaan giardins aka beta-giardins. Nämä giardins toistaa pääasiassa rakenteellinen rooli muodostumista microribbons.

Mielenkiintoista, giardins näyttää rajoitetun homologiaa valkuaisaineen nimeltä Punajuovaisilla kuitu assemblin «päässä Chlamydomonas vapaa-elävä, bi-flagelloitu- yksisoluisia levät. Giardins ovat kehittyneet pelata eri toiminnallista roolia Giardia, mutta liittyy edelleen mikrotubulusten perustuu sytoskeletaalisiin elementtejä. Tämä yhdistys proteiinien mukana sukupolven supistusvoiman ja muut solun tukirangan elementtien tarralevy viittaa siihen, että kiinnitys välittyy mekaanisesti luomia voimia loinen.

Havainto, että painatuksia ja pyöreän kuvun muotoinen vaurioita jää suoliston harjareunusten eli mikrovillus seuraavat irtoaminen trophozoites kuva, alempi oikea paneeli on yhdenmukainen supistuvien voimien pelissä rooli liitetiedoston.

Muut ehdotetut mekanismit kiinnitys Giardia suolen epiteelin ovat hydrodynaamiset voimat syntyvät ventraalinen siimojen ja reseptorin välittämä sitomalla lektiinejä on trofotsoiitti pinnalle. Kuitenkin flagellarakenneosia liikettä huonosti korreloi kiinnitys ja pinnan lektiinit kattaa koko trofotsoiittivaihe ja eivät erityisesti lokalisoitu tarralevy.

Kliiniset piirteet liittyvät Giardia-infektion välillä yhteensä latenssi eli oireeton , akuuttiin ohi itsestään ripuli, krooninen oireyhtymät liittyvät ravitsemus, laihtuminen ja epäonnistumisen kukoistaa. Lapset näytteille kliinisiä oireita useammin, että aikuiset ja myöhemmät infektiot ovat yleensä lievempiä kuin alkuperäisen infektioita. Itämisaika on yleensä viikkoa, mutta valikoimat päivää on raportoitu.

Ensimmäiset merkit Akuutin Giardiaasi ovat pahoinvointi, ruokahaluttomuus ja ylemmän ruoansulatuskanavan levottomuutta.

Nämä merkit ovat usein seuraa tai mukana on äkillisen räjähtävän, vetistä, pahanhajuinen ripuli. Muut ruoansulatuskanavan häiriöitä liittyvät giardiaasi ovat: Akuutissa vaiheessa yleensä itsestään päivää ja usein ei ole hyväksytty Giardiaasi. Joskus kuitenkin, akuutti infektio jatkuu ja johtaa imeytymishäiriö, steatorrhea liiallinen rasvan väheneminen ulosteissa , voimattomuus voimattomuus ja laihtuminen.

Jotkut henkilöt ratkaista akuutteja oireita ei poista infektiota, mutta tullut oireeton kysta ohikulkijoita ilman kliinisiä oireita, kun taas toiset voivat olla muutama satunnainen toistuminen on akuutteja oireita. Akuutit infektiot voivat myös kehittyä pitkäaikainen subakuutti tai krooniset infektiot, jotka harvinaisissa tapauksissa kestää vuosia.

Tyypillinen krooninen vaiheessa potilaalla on uusiutuva lyhyt jaksot löysät foul ulosteet, jotka voivat olla kellertävä, vaahtoava ja kellua, mukana suoliston gurgling, vatsan turvotus ja ilmavaivat.

Välillä jaksot uloste on yleensä pehmeä, mutta normaali uloste tai ummetus voi myös esiintyä. Krampit ovat epätavallisia kroonisia infektioita, mutta rikki- röyhtäilyä on usein. Ruokahaluttomuus, pahoinvointi, ja ylävatsan levottomuutta täydentävät usein valituksia aikana kroonisia infektioita.

Useimmissa kroonisissa tapauksissa loiset ja oireet spontaanisti häviävät. Erityinen mekanismit Giardia synnyssä johtaa ripuliin ja suoliston imeytymishäiriö ei täysin ymmärretä eikä erityistä virulenssitekijät on tunnistettu.

Kiinnitys trophozoites harjaan rajaa voisi tuottaa mekaanista ärsytystä tai limakalvon vauriot. Lisäksi, normaali villus rakenne vaikuttaa joillakin potilailla. Esimerkiksi villus blunting atrofia ja krypta solujen liikakasvua ja kasvu crypt perusteellisesti on havaittu vaihtelevasti. Lisäys imukerässoluista johtaa uudelleenmetsitys suolen epiteelin suhteellisen kehittymätön enterosyytteihin alentunut absorptio valmiuksia.

Lisääntynyt tulehdussolujen tunkeutuminen lamina propriassa on myös havaittu, ja tämä tulehdus voi liittyä patologian. Giardia-infektio voi johtaa myös laktaasinpuutos ks laktoosi-intoleranssi alla sekä muita entsyymi puutteita mikrovillusten.

Tämä vähensi ruoansulatus ja imeytyminen liuenneita aineita voi johtaa osmoottisen ripulin ja se voisi myös selittää imeytymishäiriö.

Tähän mennessä mikään yksittäinen virulenssitekijäksi tai yhdistävä mekanismi selittää synnyssä Giardiaasi. Jotkut potilaat voivat esiintyä laktoosi intolerence aktiivisessa Giardia infektioita, jotka voivat jatkua jälkeen loinen puhdistumaan.

Tämä kliiniset oireet johtuu loisen aiheuttama laktaasinpuutos ja on yleisintä etnisten ryhmien kanssa alttiudesta laktaasinpuutos. Laktaasi on entsyymi, joka hajottaa laktoosia, sokeria maidossa, monosakkaridit joka voi imeytyä. Tämä laktoosi intolerence oireyhtymä tulisi harkita henkilöille, jotka edelleen esittävät pehmeä uloste ja ilmavaivat hoidon jälkeen, mutta ei ole havaittavaa loisia.

Diagnoosi on vahvistettu löytää kystat tai trophozoites ulosteissa tai duodenojejunal ydinaspiraatit tai koepaloja. Havaitseminen loiset voivat olla vaikeaa, koska Giardia ei näy johdonmukaisesti ulosteet kaikista potilaista. Jotkut potilaat ilmentävät korkeita kystat lähes kaikissa uloste, kun taas toiset vain on alhainen loinen laskee joissakin uloste.

Sekoitettu malli, jossa kausittain kysta erittyminen vuorottelevat kausia alhainen eritys, on havaittu myös. Lisäksi loiset ovat helpompi löytää aikana akuuttien infektioiden kuin kroonisia infektioita.

Aspiraatio ja biopsia voi myös epäonnistua vahvistaa infektion takia hajanainen loci infektion, ja jotkut kysymys hyödyllisyyttä näiden invasiivisia toimenpiteitä. Pohjukaissuolen Ime tai Biopsia. Ulosteesta tutkimus on edullinen menetelmä Giardia diagnoosia. Kolme ulosteet otettu välein vähintään kahden päivän olisi tutkittava. Vetinen tai löysät ulosteet voivat sisältää liikkuvia trophozoites jotka ovat havaittavissa välitöntä tutkimista märkä tahroja.

Muutoin näyte olisi säilytettävä ja värjätään johtuu trofotsoiittivaihe epävakaisuus. Hardier kystat ovat suhteellisen helppo tunnistaa joko suoraan tai värjättyä tahroja katso kysta morfologia. Lisäksi, diagnostisia pakkauksia, jotka perustuvat immunofluoresenssilla tai havaitsemiseen Copro-antigeenejä ovat myös saatavilla. Diagnoosi voidaan tehdä myös tutkimalla pohjukaissuolen nestettä trophozoites. Pohjukaissuolen neste saadaan joko intubaatio tai Enterotest® kutsutaan myös «string test».

Enterotest® koostuu gelatiinikapselin, joka sisältää nailon merkkijono sopiva pituus. Vapaa pää merkkijonon on teipattu potilaan kasvot ja kapseli niellään. Neljän tunnin yön yli merkkijono haetaan ja sappi-värjätään lima on distaaliosuudesta merkkijono kaavitaan pois ja tarkastelevat tämän märkälevite ja pysyvä värjäytyminen. Pieni suolistobiopsiaa, mieluiten useista pohjukaissuolen ja tyhjäsuolen sivustoja, voi myös paljastaa trophozoites kiinni suoliepiteeliin.

Tartunnan saaneet henkilöt tulisi käsitellä, koska Giardia voi jatkua ja johtaa vakavaan imeytymishäiriö ja laihtuminen. Hoito vähentää tehokkaasti sairastuvuuden ja ei ole jälkiseurauksia. Muita tehokkaita lääkkeitä ovat: Tinidazole on tehokas yhtenä kahden gramman annos; paramomycin ei imeydy ja se voi olla käyttökelpoinen raskauden aikana.

Laaja levinneisyys Giardia ja infektiivisyyden kystat tekevät epätodennäköistä, että ihmisen infektio poistetaan kokonaan. Ohjaus toimenpiteet, joilla estetään tai vähennetään Giardia infektio riippuu erityisistä olosuhteista lähetyksen, mutta yleensä liittyy toimenpiteitä, jotka estävät nauttiminen aineiden saastuttamaa ulosteet ks fecal-suullinen siirto tekijät.

Terveyden edistäminen ja koulutus, joilla pyritään parantamaan henkilökohtaista hygieniaa, ja korostaa käsien pesu, puhtaanapito ja elintarvikkeiden käsittelyssä, ovat tehokkaita valvontatoimet vähentämiseksi henkilö-to-person siirto. Erityistä huomiota henkilökohtaiseen hygieniaan korkean riskin tilanteissa, kuten päiväkoteja ja muiden laitosten tarvitaan. Hoito oireeton kotitalouden jäsenten ehkäisee tartuntoja ei-endeemisillä alueilla.

Kuitenkin arvo kohdella oireeton harjoittajien hyperendemic yhteisöissä on kyseenalainen, koska tartuntoja hinnat ovat korkeat. Sosiaalis-taloudellinen tilanne monissa kehitysmaissa vaikeuttaa tartuntavaaran. Kansanterveys toimenpiteisiin suojellakseen vesihuollon kontaminaatiolta estämiseksi tarvitaan epidemioiden ja vähentää endemisöityminen. Turistit pitäisi juoda vesijohtovettä ilman lisäkäsittelyä paikoissa, joissa puhtaus on kyseenalainen.

Kiehuva tai jodi hoito tappaa Giardia kystat, mutta standardi klooraus ei. Ei ole turvallisia tai tehokkaita chemoprophylatic lääkkeitä Giardiaasi. Trichomonads ovat ryhmä flagelloitu- alkueläimet.

Suurin osa tämän ryhmän jäsenet ovat lois- ja vain muutama vapaana elävät lajit on tunnistettu. Yleensä Trichomonads ovat ei-patogeeninen commensals ja vain muutamia lajeja ovat tärkeitä eläimillä ja ihmisillä.

Neljä lajia Trichomonads tarttua ihmiseen taulukko. Näistä vain Trichomonas vaginalis on selvästi patogeeninen ja se on yleensä alhainen virulenssi. Toiset näytteille kyseenalainen patogeenisuus. Trichomonads ihmisten asuttaa eri anatomisia sijainteja.

Tenax, jota kutsutaan myös T. Tenax, tai organismille samankaltainen morfologia on myös toisinaan todettiin keuhkoissa. Tällaiset tapaukset ovat raportoitu pääasiassa potilailla, joilla taustalla syöpiä tai muita keuhkosairauksia tai leikkauksen jälkeen.

Pentatrichomonas hominis, joka tunnettiin aiemmin nimellä Trichomonas hominis, on ei-patogeeninen kommensaali paksusuolen katso ei-patogeenisen suoliston siimalevät. Jotkut kirjoittajat jakavat Trichomonads kolmeen sukujen lukumäärän perusteella vapaiden siimoja. Laji kolme siimoja kutsutaan Tritrichomonas, joilla on neljä kutsutaan Trichomonas, ja Pentatrichomonas viittaa Trichomonads viisi ilmainen anterior siimoja.

Dientamoeba fragilis alunperin uskotaan olevan ameba katso ei-patogeenisen suoliston ameba. Nyt on tietää olla ruoskia-odotusten ilman siimoja-liittyviä Trichomonads. Piirre on Trichomonads on axostyle ax , joka kulkee pituus organismin ja näyttää työntyä jälkipäähän kuva. Axostyle on solun tukirangan elementti koostuu samankeskisten riviä mikrotubuleiksi ja uskotaan toimivan kiinnittämisessä loisen epiteelisoluihin.

Trichomonads on ominaista siimojen fg nousemassa etupään. Yksi siimojen on kiinnitetty runkoon organismin ja muodostaa posteriorly-suunnatun aaltoileva kalvo um , kun taas loput siimoja ovat ilmaisia.

Yhdistetyt pohjapinta elimet bb ja pohjan aaltoilevaa kalvo, jota kutsutaan Costa cs , nähdään usein värjätään valmisteet. Harvemmin nähty on cytostomal ura CY. Yksittäinen ydin nu löytyy osoitteesta etupään loisen. Trichomonads, kuten monet muut suoliston alkueläimet, näytteille anerobic aineenvaihduntaa ja puuttuu mitokondrioita. Osa energia-aineenvaihdunnan ja Trichomonads liittyy ainutlaatuinen organellissa kutsutaan hydrogenosome.

Hydrogenosome on kaksinkertainen kalvo ja on etäistä sukua mitokondrioissa. Siltä puuttuu kuitenkin DNA, sytokromeja ja monet tyypilliset mitochnondrial toimintoja, kuten entsyymejä trikarboksyylihapposyklin ja oksidatiivisen fosforylaation.

Ensisijainen tehtävä on hydrogenosome on metaboliaan pyruvaatti, tuotettu glykolyysilla sytosoliin asetaatiksi ja hiilidioksidin kanssa samanaikaisesti ATP: Elektronit vapautuminen hapettamalla pyruvaatin siirretään vetyioneja tuottaa molekulaarista vetyä, joten nimi hydrogenosome. Trichomonas vaginalis kuvattiin ensimmäisen päässä märkivä vaginaeritteessä ja alkupuolella kahdennenkymmenennen vuosisadan tunnustettiin etiologinen vaginiitti.

Trichomoniasis on yleinen sukupuolitauti, jossa on maailmanlaajuinen jakelu ja arviolta miljoonaa ihmistä tartunnan vuodessa maailmanlaajuisesti ja 5 miljoonaa uutta tartuntaa vuodessa Yhdysvalloissa. Trichomoniasis uskotaan olevan yleisin ei-virusperäinen Sukupuolitauti.

Huolimatta taajuus trichomoniasis se on aiemmin pidetty enemmän haittaa loinen sijaan merkittävä taudinaiheuttaja. Naisilla organismin ensisijaisesti elää emättimen, ja miehillä se on yleensä löytyy virtsaputken, eturauhas- tai lisäkivesten. Elinkaari muodostuu pelkästään trofotsoiittivaihe vaiheeseen, joka tarttuu suorassa kosketuksessa yhdynnässä.

Non-venereal siirto on harvinaista, mutta mahdollista, koska trophozoites voi selvitä päivää virtsaan ja tuntia märällä sienellä. Lisäksi neonatals saanut tartunnan synnytyksen aikana prosessissa.

Trophozoites elävät tiiviisti tai kiinnitetty epiteelin virtsa, jossa he jäljitellä binäärilisäyksellä fissio. Itämisaika vaihtelee tyypillisesti päivää.

Naarailla infektio voi esittää lievä emätintulehdus, akuuttia tai kroonista vulvovaginitis tai virtsaputken. Puhkeaminen tai paheneminen oireiden esiintyy yleisesti aikana tai välittömästi sen jälkeen menstration. Yleisin valituksen liittyy T. Tämä vastuuvapaus on useimmiten harmaa, mutta voi olla keltainen tai vihreä ja on joskus vaahtoava tai veren värittyneen. Vastuuvapauden vähenee, kun tartunta muuttuu krooniseksi. Monet naiset myös kokevat kivuliaita tai vaikea yhdyntä.

Virtsaputken osallistuminen tapahtuu useissa tapauksissa ja on ominaista dysuria kivulias virtsaaminen ja usein virtsaaminen. Emättimen epiteelin tapahtuu pääasiassa infektion.

Näin emättimen seinämät ovat yleensä punoittava eli punainen ja voi näyttää verenpurkaumat pieni nostamattomassa spot verenvuotoja. Tämä mansikka kohdunkaula on erottuva patologinen havainto liittyy trichomonasis ei havaittu muita sukupuolitauteja. Virtsaputken ja eturauhasen ovat yleisimpiä infektio-. Jotkut miehet kokevat polttamalla heti yhdynnästä.

Tiedetään vain vähän patofysiologiaan liittyvä T. In vitro tutkimukset osoittavat, että T. Näin ollen adheesio trophozoites epiteeliin uskotaan olevan merkittävä tekijä synnyssä. Useat tarttumista proteiineja on tunnistettu pinnalle trophozoites. Lisäksi erittyvien proteaasien joka voisi olla rooli patogeneesissä on myös tunnistettu. Yleensä kliiniset oireet eivät ole luotettavia, koska ainoa keino diagnoosin jälkeen kliininen esitys on samanlainen muiden sukupuolitautien ja monet potilaat ovat lieviä tai ei lainkaan oireita.

Diagnoosi on vahvistettu osoitus trophozoites emättimen, virtsaputken, eturauhasen eritteiden, tai virtsan sedimentissä seuraavat eturauhasen hieronta. Mikroskooppinen tarkastelu märkä kiinnikkeet tuoreen valkovuoto, mieluiten kerätään tähystimellä on pumpulipuikolla, on käytännöllisin tapa diagnoosi. Näytteet on laimennettava suolaliuokseen ja tutkitaan heti. Näytteet voidaan myös kiinnitettiin ja värjättiin Giemsa tai fluoresoivia väriaineita.

Kuitenkin organismi voi olla vaikea tunnistaa on värjätään dioja. Siksi in vitro kulttuuria pidetään kultakantaan diagnoosiin huolimatta joitakin rajoituksia. Esimerkiksi pääsy tilat tarvitaan ja organismit vaativat päivää kasvun ennen ne havaitaan. Tämä on kaupallisesti saatavilla oleva itsenäinen järjestelmä havaitsemiseksi T. Vasta-aine ja DNA-testien korkea herkkyys ja spesifisyys kehitetään.

Metronidatsoli aktivoidaan hydrogensome on nitroradikaali ionin väli-. Seksikumppaneita tulisi kohdella samalla estää tartunnoilta. Jotkut lääkeresistenssi on raportoitu, mutta tämä ei ole laajalle levinnyt ongelma.

Hoitovirheitä johtuvat yleensä noncompliance tai reinfection. Epidemiologia trichomonasis näyttelyitä samoja piirteitä muita sukupuolitauteja laatikko ja esiintymistiheys korreloi määrä seksikumppaneita.

Lisäksi yhteistyössä infektio muiden sukupuolitautien on yhteinen. Toimenpiteet valvonnassa käytettyjen muiden STD, kuten rajoittamalla määrä seksikumppaneita ja kondomien käyttöä, ovat myös tehokkaita estämään trichomoniasis. Nykyinen mielipide tartuntataudit 13, Kliinisen mikrobiologian sta 17, Dientamoeba fragilis kuvattiin alun perin kuin ameba perustuu sen morfologia. Kuitenkin myöhemmin todettiin näytteille morfologia lähempänä kalkkuna loinen Histomonas meleagridis, paitsi puute siimojen.

Mikroskooppitutkimus tutkimukset viittaavat myös siihen yhtäläisyyksiä Trichomonads, mukaan lukien hallussaan hydrogenosomes ja molekyylitason tutkimukset ovat vahvistaneet läheinen fylogeneettiseen suhde Dientamoeba ja Histomonas ja mahdollinen distaalisemmissa suhde Trichomonas. Kuten muidenkin Trichomonads, Dientamoeba vain osoittaa trofotsoiittivaihe vaiheessa kuva. Tämä herättää kysymyksiä lähetystavasta että kysta vaihe osallistuu tavallisesti ulosteiden suun siirto.

Lisäksi trophozoites on Dientamoeba hengissä kehon ulkopuolella hyvin lyhyen aikaa. Johtuen läheinen suhde Histomonas ja Dientamoeba, ehdotetaan Dientamoeba on myös lähetetään suolimadon munia. Epidemiologiset ja kokeellista näyttöä taipumus rikosoikeudelliseen pinworm Enterobius vermicularis kuin kantajana Dientamoeba. Viime aikoina, siat on osoitettu olevan luonnollinen isäntä D.

Historiallisesti Dientamoeba on pidetty ei-patogeenisen commensal. Kuitenkin, kliinisiä oireita usein korreloi läsnä suuri määrä trophozoites ja hoitoon infektion ratkaisee oireita. Liittyvien kliinisten oireiden Dientamoeba ovat ajoittainen ripuli, vatsakipu, ilmavaivat, pahoinvointi ja väsymys. Vähän tiedetään synnyssä ja Dientamoeba todennäköisesti toimii heikompilaatuisen ärsyttävä suoliston limakalvojen, joka voi johtaa jonkin verran tulehdusta.

Jodikinoli on yleensä huume hoitoon Dientamoeba. Paromomysiinin ja metronidatsoli ovat myös tehokkaita. Johnson et al Kehittyvät tuntemattomuudesta: Clin Microbiol Rev Barratt JL et al tarkastelu Dientamoeba fragilis kuljetus ihmisillä useita syitä, miksi tämä organismi tulisi harkita diagnoosi ruoansulatuskanavan sairaus.

Balantidium coli on ainoa ripsieläin joka tartuttaa ihmisiä. Se löytyy maailmanlaajuisesti, mutta kuten monet muut ulosteen-suun kautta tarttuvat taudit, se on yleisempää tropiikissa. Ihmisestä ihmiseen on myös dokumentoitu ja tämä lähetystavasta on todennäköisesti esiintyy ympäristöissä syrjäyttämisen ja huono henkilökohtainen hygienia, kuten psykiatriset sairaalat ja vankilat.

Skip yleinen ripsieläin biologia. Ripsieläimet ovat suuri ja monipuolinen joukko alkueläimet. Kuten nimi kertoo, ripsieläimet hallussaan cilia jossain vaiheessa elinkaarensa. Värekarvojen on yleensä järjestetty pitkittäisiin riveihin ja tyypillisesti pinnan peittämiseksi organismin. Ripsieläimet on ominaista ydin- dimorphism, että niillä on kaksi erillistä ytimeksi. Suuri munuaisen muotoinen macronucleus on osallisena «taloudenpito» tai somaattisten toimintojen solun, kun taas pienemmät pallomaiset mikronukleus sisältää täydellisen genomin.

Macronucleus sisältää tuhansia kopioita kopioinnin suhteen aktiivisia «minikromosomit» edustavat , eri DNA-molekyylit. Näin suuri määrä telomeres kromosomin päät johti ripsieläimiä on varhaisen mallijärjestelmä, jolla tutkitaan telomeres ja telomeraasin entsyymi, joka syntetisoi telomeres. Ripsieläimet tehdään molemmat suvuton lisääntyminen eli binary fissio ja suvuton lisääntyminen liittyy konjugaatio kuva yllä.

Konjugaation aikana, kaksi ripsieläimet vastakkaista pariutumisen tyypit pari ja vaihtaa geneettistä materiaalia. Aviollinen kontakti laukaisee meioosia mikrotumissa tuloksena 4 haploid mikrotumia. Samanaikaisesti macronucleus hajoaa ja katoaa. Kolme mikrotumien hajota ja loput mikrotumatesti jakaa uudelleen. Kukin konjugoimiseksi organismien lahjoittaa mikrotumatesti gametic tai mies sen mate kautta sytoplasmisen silta, joka yhdistää heitä.

Gametic mikrotuma sulakkeita paikallaan tai nainen mikrotumatesti muodostavat diploidinen tsygoottisista mikronukleuskokeessa. Conjucating paria erottaa ja tsygoottisista nucluei läpi toisen kierroksen jako. Yksi näistä mikrotumien kehittyy The macronucleus, mikä täydentää sykli.

Muodostumista macronucleus liittyy pirstoutuminen kromosomien ja menetys vastaavat DNA-sekvenssit geenejä ei ekspressoidaan korkeilla tasoilla normaalissa suvuton sykli. Jäljellä olevat DNA-fragmentit, tai minikromosomit, vahvistetaan sitten. Katso kaavio DNA käsittelyn aikana macronucleus muodostumista.

Pinnallinen tulehdus paksusuolen limakalvon voi esiintyä, joka voi aiheuttaa ripulia ja colicky kipua. Lievä tai krooniset infektiot ovat ominaista ajoittainen ripuli ja ummetus, laihtuminen, ja vatsakipu. Harvoissa tapauksissa, trophozoites valtaavat suolen epiteelin ja tuottaa haavaumia. Kliinisesti tämä johtaa akuutin ripulin ja limaa ja verta eli punatauti. Tämä balantidial punatauti on samanlainen kuin punatauti tuottaman Entameoba histolytica katso alla.

Laboratorion diagnoosi tehdään tunnistamalla organismin ulosteet. Balantidium osoittaa tyypillisen fecal-suullinen elinkaari koostuu trofotsoiittivaihe ja kysta vaiheissa. Suuri koko ja ainutlaatuisia morfologisia ominaisuuksia Balantidium kuva on esteenä sen sekaannusta muiden alkueläimiä löydetty ihmisen ulostetta. Trofotsoiitti on munanmuotoinen ja sen keskimääräinen koko on 70 x 45 um, mutta se voi vaihdella ylöspäin um.

Kysta on erottuva kysta seinään CW ja on pallomainen, joiden keskimääräinen halkaisija on 55 pm. Vuonna värjätään yksilöt ilmeisin sisäinen rakenne on suuri macronucleus mies. Mikrotumatestin min ei ehkä aina ole ilmeinen, koska sen tiiviissä yhteistyössä macronucleus. Contractile vacuoles CV , jotka toimivat osmoottinen asetuksessa, ovat usein nähtävissä ja joskus cytostome Cy on havaittavissa.

Samanlainen kuin monet muut ripsieläimiä, Balantidium kuuluu riviä värekarvojen. Värekarvat antaa loinen pinnan sumea ulkonäkö ja ovat vähäisempää kysta vaiheessa. Hoidon valinta on tetrasykliiniä annetaan mg neljä kertaa päivässä 10 päivän ajan.

Jodikinoli on suositeltu vaihtoehtoinen lääke. Ehkäisevät toimenpiteet ovat samat kuin muiden sairauksien lähettämää ulosteiden-suun kautta ks fecal-suullinen siirto tekijöitä tai keskustelua Giardia ennaltaehkäisy. Lisäksi sika viemäröinti olisi pidettävä poissa juomavettä ja ruokaa.

Useat suvun jäsenet Entamoeba tarttua ihmiseen katso alla. Kuitenkin geneettiset ja biokemialliset tiedot osoittavat, että ei-patogeeninen E. Kaksi lajia tavataan kaikkialla maailmassa, mutta kuten monet muut suoliston alkueläimet, ne ovat yleisempiä trooppisissa maissa tai muilla alueilla, joilla on huono hygieniaolot. On arvioitu 50 miljoonaa tapausta amebiasis vuodessa jopa Saastuneen ruoan ja veden ovat luultavasti ensisijainen tartuntalähteitä.

Korkeampi esiintyvyys alueilla alempi sosioekonominen asema johtuu todennäköisesti huonosta hygieniasta ja puute sisätiloissa LVI. Suuri levinneisyys mies homoseksuaaleja on myös todettu. Ihminen on ainoa isäntä E. Nielemisen kystat kulkee mahan läpi ja excyst alaosaan ohutsuolen. Excystation liittyy häiriöitä kysta seinän ja quadranucleated ameba syntyy aukon läpi. Ameba suoritetaan toinen kierros ydinvoiman jako seuraa kolme peräkkäiset sytokineesi eli solunjakautumisen tuottaa kahdeksan pientä uninucleated trophozoites, joskus kutsutaan amebulae.

Nämä epäkypsä trophozoites asuttaa paksusuoleen, erityisesti umpisuolen ja sigmoidorectal alueille, missä ne syövät bakteereja ja solutason roskia ja tehdään useaan kertaan binary fissio. Trophozoites liikkuvat laajentamalla sormimaisen pseudopodium PSD ja vetämällä muualle elimistöön eteenpäin kutsutaan ameboid liike. Valejalka, ja joskus ulkoreunan trofotsoiittivaihe, on selkeä valoa taittava ulkonäkö ja on kutsutaan ektoplasmaa ecto. Loput solulimassa on rakeinen ja on nimeltään endoplasm endo.

Joskus glykogeenin vacuole Vac on ilmeinen. Nuclear Nu morfologia värjättyä yksilöt on ominaista hienoksi rakeinen rengas perifeerisen chromatin ja keskeisellä paikalla karyosome ka. Vaihtoehtona suvuton replikointi trophozoites voi myös encyst. Tekijät vastuussa induktion encystation ei tunneta. Chromatoid elimet cb värjätään pitkänomainen rakenteiden kierros päättyy ja edustavat yhdistäminen ribosomien. Kysta seinämä koostuu kitiiniä ja on sileä, valoa taittava ulkonäkö. Kysta kypsyminen on kaksi kierrosta ydin- lisääntymään ilman solujen jakautumista ja kystat ytimet Nu löytyy ulosteet.

N ydinalan morfologia kysta on samanlainen kuin trofotsoiittivaihe paitsi että ytimet tulevat asteittain pienempiä jokaisen jako. Joskus nuoret kystat eli ytimet tulee olemaan glykogeenin vacuole VAC , joka näyttää kirkkaalta alue värjätään yksilöitä. Tämä onteloiden joskus syrjäyttää ja muuttaa morfologiaa ytimeksi. Chromatoid elimet pyrkivät kadota kysta kypsyy. Kystat ovat yleensä um. Kystat heti infektoiva kun erittyminen ulosteeseen ja on elinkelpoinen viikkoja-to-kuukautta ympäristön olosuhteista riippuen.

Kuitenkin trophozoites voi hyökätä paksusuolen epiteelin ja tuottaa haavaumia ja punatauti katso laatikko. Tämä invasiivisen sairauden voi tulla asteittain huonompi ja johtaa entistä vakava sairaus. Amebas voi myös etäispesäkkeitä muihin elimiin ja tuottaa anextraintestinal amebiasis.

Ei-invasiivinen tauti on usein oireeton, mutta voi aiheuttaa ripulia tai muiden maha-suolikanavan oireet, kuten vatsakipu tai krampit. Tämä ei-invasiivisia infektio voi jatkua tai edistymisestä invasiivisen sairaus, jossa trophozoites tunkeutua suolen limakalvon ja tappaa epiteelisolujen. Varhainen vaurio on pieni alue kuolion tai haavaumia, tunnettu siitä, että reunat ja käytännössä mitään tulehdusta välillä leesioita kuvio. Ameba leviää sivusuunnassa ja alaspäin submukoosassa alla epiteelin ja tappaa isäntäsolut edetessä.

Tämä johtaa klassista «pulloon muotoinen» haavauma, jossa on pieni aukko ja laaja pohja. Trophozoites ovat eniten välisellä rajalla tervettä kudosta ja nekroottista kudosta.

Nämä invasiivisia ameba nauttiminen isäntäsoluja ja trophozoites kanssa nautittu punasolujen ovat usein ilmeinen. Nämä hematophagous trophozoites joskus löytyy dysenteric ulosteet. Kysta tuotanto vähenee aikana invasiivisia vaiheessa infektion ja kystat ei koskaan löydetty kudosvaurioihin.

Haavaisen prosessi voi edelleen laajentaa sivusuunnassa tai alaspäin. Jos suuri määrä haavaumat ovat läsnä, ne voivat kasvaa yhteen, jotka voivat johtaa paikallisen sloughing pois suolen seinämän.

Tämä lävistys voi aiheuttaa paikallisia paiseita tai yleistynyt peritoniitti. Katso myös kaavioesitys kudosinvaasio. Amebic haavaumia voi myös tulla toissijaisesti tartunnan bakteerit, jotka voivat sekoittaa kliinistä kuvaa.

... toukokuu En ole missään nimessä sitä mieltä, että itsetyydytys tai homoseksuaalisuus olisi paheksuttavaa, mutta jutun tavoitteena oli hakea ihmisen. 1 Feb male homoseksuaalisuus .. Yhdistetyt pohjapinta elimet (bb) ja pohjan aaltoilevaa kalvo, jota . Mikroskooppinen tarkastelu märkä kiinnikkeet tuoreen valkovuoto, . Kukin konjugoimiseksi organismien lahjoittaa mikrotumatesti ( gametic tai mies) sen mate kautta sytoplasmisen silta, joka yhdistää heitä. toukokuu kohtauksia sex-nälkän lutka nauttii saada kullia suuhun ja märkä inka tuominen on oma Homoseksuaalit miehet ovat perinteisesti ottaneet Thaimaassa. eli tarjoaako suomi-mies thai-naiselle liian vähän vaihdossa seksin ja kotitöiden vastikkeeksi? galleria alastonkuvat bb naiset suihkussa. Suomalaiset naiset hankkivat koulutuksen, tai yrityksen millä elätetään itsensä sitten "rupsahtaneenakin", ja varsinkin yksinhuoltajina, kun isät haluavat elääkin sinkkuna, kun lapsiarki oli liian vaativaa. Häpeän olemassaolosta muistuttaa se, miten reagoimme asioihin ja tapahtumiin. Saastuneen ruoan ja veden ovat luultavasti ensisijainen tartuntalähteitä. Uskonnon tuoma käyttäytymisen järjettömyys on järjen vastaista. Elektronimikroskoopilla axostyle poikkileikkauksellinen samankeskinen riviä mikrotubulusten oikealla.

Gigantti homoseksuaaliseen hml ilmaiset eroottiset filmit

Homoseksuaaliseen bb meis kalu märkä